Μπουλμπασάκος – Αρκετά περιστατικά κοροναϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ
Μπουλμπασάκος – Αρκετά περιστατικά κοροναϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
 

Μπουλμπασάκος – Αρκετά περιστατικά κοροναϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Το σύστημα πιέζεται, καθώς ήδη έχουμε αυξημένες νοσηλείες, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 για την πανδημία ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν και αρκετά περιστατικά κοροναϊού και στο ιατρικό και στο νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα. «Σήμερα ξεκίνησε η εφημερία με δυο ειδικευόμενους γιατρούς, εκ των όποιος ο ένας βγήκε θετικός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης  Ναύπακτος: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπουλμπασάκος πρότεινε να συνδράμει στο ΕΣΥ πιο συγκροτημένα ο ιδιωτικός τομέας.

Από πλευράς του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολίασε για το ΕΣΥ ότι «όλες οι νέες διασωληνώσεις που ελέγξαμε με PCR, καμία από αυτές δεν είναι Όμικρον. Όλοι οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας είναι με τη μετάλλαξη Δέλτα» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Ενθαρρυντικό μήνυμα, αλλά από την άλλη πλευρά επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα δημιουργείται πίεση στα εξωτερικά επείγοντα των νοσοκομείων, και αντίστοιχα θα υπάρξει και πίεση στο ΕΣΥ, γιατί ήδη όσοι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ήταν με τη μετάλλαξη Δέλτα, η Όμικρον μας βρήκε σε μια φάση που το ΕΣΥ δεν είχε αποσυμφορηθεί από το τέταρτο κύμα και γι αυτό το λόγο υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα».

Διαβάστε Επίσης  Κώστας Μπακογιάννης - Σία Κοσιώνη: Βάπτισαν το γιο τους στην Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση