Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα σε εστίαση και διασκέδασηΑπό τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε πως τα νέα αυτά μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου του 2022 έως και τις 16 του ίδιου μήνα, αλλά με δυνατότητα επέκτασης εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στους εργαζομένους στην εστίαση.
  • Οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ δεν θα επιτρέπεται διασκέδαση για ορθίους. Επίσης, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται έως 6 άτομα. Σε περίπτωση πάντως που δεν τηρούνται οι οδηγίες, θα σταματήσει και η μουσική.
  • Περιορισμός παρακολούθησης στα γήπεδα σε ποσοστό 10% και ανώτατο όριο ατόμων τα 1.000. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
  • Τηλεργασία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε ποσοστό 50%.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Ακόμα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή μη εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η μετάλλαξη Όμικρον σημειώνει μεγάλη άνοδο, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, χωρίς σημαντική επίπτωση στις νοσηλείες. Το 75% των μολύνσεων είναι στις ηλικίες 20 έως 59 ετών, ενώ μόλις 6% αφορά ηλικίες άνω των 60 ετών».

Διαβάστε Επίσης  ΗΛΙΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53-54-55-56-57

Τέλος, εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε περαιτέρω άνοδο των περιστατικών Covid-19 και εξέφρασε την ελπίδα να μην έχουν επίπτωση στη λειτουργία του ΕΣΥ.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *