Ήπια μέτρα προς το παρόν ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Ήπια μέτρα προς το παρόν ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το πρωί της Παρασκευής (24/12) στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προανήγγειλε και τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων από τη νέα χρονιά.

Πρόκειται για μέτρα που ουσιαστικά είναι… παυσίπονα και δεν αντιμετωπίζουν ριζικά την έξαρση των περιστατικών κορωνοϊού και κυρίως της απειλητικής παραλλαγής «Όμικρον».

Διαβάστε Επίσης  Νέα μέτρα: Τα 5 παράδοξα που μπαίνουν στη ζωή μας

Τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Αφορά και το σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με τα γυμναστήρια και τα κέντρα διασκέδασης. Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς απαιτείται χρήση διπλής χειρουργικής μάσκας ή μάσκας ΚΝ95.

– Δεν θα πραγματοποιηθούν οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

– Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, πέρα από τα ήδη ισχύοντα για τα τεστ, πρέπει με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν τα τεστ τη δεύτερη και τέταρτη μέρα με ισχυρή σύσταση.

Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία: 21χρονος έπεσε ξαφνικά σε κώμα και τελικά πέθανε

– Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν την έξοδο για κάποια κοινωνική εκδήλωση.

Οι επιστήμονες θα συνεδριάσουν ξανά στις 27 Δεκεμβρίου, για να προτείνουν τα επόμενα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου. Αυτά θα αφορούν το ωράριο στη διασκέδαση, την τηλεργασία, τους αθλητικούς αγώνες και δραστηριότητες που δεν θεωρούνται απαραίτητες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *