Επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του Παναγιωτόπουλου

Επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του Παναγιωτόπουλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, του τέταρτου μέλους της ομάδας των «Ράδιο Αρβύλα». Τελικά, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έλαβε την αναμενόμενη εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου του Παναγιωτόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του δικαστικού ρεπορτάζ, κατηγορείται για ανάρτηση βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο, το οποίο είναι κακούργημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, στις 14.30 ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε στην έξοδο του σπιτιού του, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αποχώρηση από την κατοικία του συνέβη μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας περί επικείμενης σύλληψής του.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της 28χρονης γυναίκας η οποία κατέθεσε μήνυση χθες Τρίτη κατά του Παναγιωτόπουλου, Απόστολος Λύτρας, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως εντοπίστηκαν εννέα βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο που βρίσκονται τώρα αναρτημένα στο Διαδίκτυο. Ο εντοπισμός τους έγινε δυνατός με την αρωγή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Λύτρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπιστούν ποσά τα οποία απεκόμισε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από την ανάρτηση βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Εάν τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τα 120.000 ευρώ, τότε η ενέργεια αυτή είναι κακούργημα, το δε αδίκημα είναι διαρκές.

Διαβάστε Επίσης  Κοροναϊός: 16.274 νέα κρούσματα και 70 θάνατοι – Στους 413 οι διασωληνωμένοι

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία αφορά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το χρονικό των εξελίξεων

Την Τρίτη 21/12 κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μια 28χρονη γυναίκα κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου για ανάρτηση πορνογραφικών βίντεο στο Διαδίκτυο με περιεχόμενο που την αφορούσε. Πρόκειται για νέα εξέλιξη, η οποία δεν σχετίζεται με τις γνωστές προηγούμενες υποθέσεις. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, την υπόθεση Παναγιωτόπουλου τη διαχειρίζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία αποφασίζει τελικά για το εάν και πότε θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Ωστόσο, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκφράζει την έντονη απορία της για τους λόγους που ώθησαν τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα να δημοσιοποιήσει με τόσο άμεσο τρόπο όλες τις διαδικασίες. Αυτή η δημοσιοποίηση, κατά τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενδεχομένως να πρόσφερε στον Στάθη Παναγιωτόπουλο την ευκαιρία να εξαφανίσει κάθε πειστήριο από το Διαδίκτυο, θολώνοντας έτσι τα νερά.

Διαβάστε Επίσης  Αγία Βαρβάρα: Από πότε και γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 22/12 άρχισε να κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ετοιμότητα, διότι αναμένεται εντός της ημέρας οδηγία από την Εισαγγελία για τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό πως η εντολή εισαγγελέα δόθηκε τελικά στην Αστυνομία προκειμένου να συλληφθεί ο Παναγιωτόπουλος. Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι φήμες μέχρι την τελική εισαγγελική εντολή πέρασαν τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Χρόνος υπεραρκετός για κάποιον που δεν θέλει να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου να εξαφανιστεί και να εμφανιστεί αργότερα όταν και όπως αυτός το επιλέξει.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε από τον εισαγγελέα ότι βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο που αφορούν την υπόθεση της 28χρονης εξακολουθούν και είναι ανηρτημένα στο Internet, τότε το αδίκημα είναι διαρκές και το σαρανταοκτάωρο αυτόφωρο ανανεώνεται διαρκώς.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *