“Σήμερα είναι η μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου που…” – Συναγερμός από την Άση Μπήλιου στα ζώδια

Σύμφωνα με την Άση Μπήλιου, σήμερα Τρίτη 21/12 είναι η μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου (δείτε τις εβδομαδιαίες της προβλέψεις). Αυτό σημαίνει ότι είναι η μέρα που ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω και ξεκινούν τα γενέθλια του 10ου ζωδίου του ζωδιακού. Το ζώδιο του Αιγόκερου που κυβερνά ο Κρόνος φέρνει πάντα τη γιορτή των Χριστουγέννων, αλλά και στην αρχαιότητα την ίδια περίοδο γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια προς τιμήν του θεού Σατούρνου, ο οποίος ταυτίζεται με τον Ελληνικό θεό Κρόνο και αντιστοιχεί στην γιορτή των Κρονίων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν πολλές, όπως και πολλές διασώζονται από αυτές καθώς ενσωματώθηκαν στη Χριστιανική γιορτή των Χριστουγέννων. Αντάλλαζαν δώρα, αγόραζαν τα «σιγιλάρια», αγαλματίδια που τα πρόσφεραν και εύχονταν «καλά Σατουρνάλια». Άναβαν λαμπάδες για να ενισχύσουν το φως του Ήλιου που ήταν πιο αδύναμο αυτή την εποχή, επέτρεπαν τα τυχερά παιχνίδια, έκαναν συμπόσια και γλέντια.

Η Σελήνη εξακολουθεί να είναι στο συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου, να μας κάνει πιο ευαίσθητους και πιο ευσυγκίνητους και με το τρίγωνο προς τον Ποσειδώνα δημιουργεί μια πιο νοσταλγική και φευγάτη διάθεση. Τις βραδινές ώρες η Σελήνη σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη και τον χαοτικό Πλούτωνα δημιουργώντας έκρυθμη ψυχολογία. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου θα έχουν ίσως μια πιο πιεστική μέρα.

Κριός

Η Τρίτη σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις μέρες που η ενέργεια σας είναι στα καλύτερα της. Παρόλα αυτά, οι υποχρεώσεις σάς περιμένουν, ακόμη κι αν δεν έχετε καμία όρεξη να ανταποκριθείτε σε αυτές. Μολονότι θα μπορούσατε να μπείτε στη διαδικασία να αναβάλλετε ή να αποφύγετε να κάνετε κάποια πράγματα, καλύτερα να μην το κάνετε, διότι αφενός θα τα βρείτε μπροστά σας και αφετέρου θα τα έχετε συνεχώς στο μυαλό σας να σας δημιουργούν άγχος. Πιο εύκολο είναι να ξεμπερδεύετε γρήγορα με όλα όσα σας πιέζουν και να κερδίσετε χρόνο να κάνετε αυτά που επιθυμείτε και κυρίως να ξεκουραστείτε. Σήμερα το βράδυ προσέξτε αν κάτι το κρατάτε μέσα σας καιρό και σας βαραίνει πώς θα το εκφράσετε. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω στρέφει την προσοχή σας στα θέματα της καριέρας, κάνοντας σχεδόν μονοδιάστατη την περίοδο των επόμενων εβδομάδων.

Ταύρος

Πολλές φορές δεν χρειάζεται κάτι να σας πιέσει εξωτερικά για να νιώθετε «κάπως». Υπάρχουν και τα εσωτερικά άγχη και προβλήματα που συσσωρεύετε καιρό και μπορεί να σας ζορίσουν ψυχολογικά ή είναι η σκέψη όλων όσων πρέπει να κάνετε που σας αγχώνει. Σήμερα είναι από τις αρκετά πιεστικές μέρες στο καθημερινό σας πρόγραμμα και καλά θα κάνετε να είστε αρκετά φειδωλοί με τις υποσχέσεις που δίνετε και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνετε, διότι μπορεί να φανείτε ασυνεπείς. Αν σας γίνει κάποια πρόταση είτε από φίλους είτε από συνεργάτες φανείτε λίγο συντηρητικοί στο να βιαστείτε να πείτε «ναι» και πάρτε τον χρόνο σας να το σκεφτείτε. Σήμερα περνά και ο Ήλιος στον Αιγόκερω κάνοντας σας πιο ανήσυχους για το μέλλον, αλλά και πιο πρόθυμους να πειραματιστείτε προκειμένου νιώσετε ικανοποίηση από τους στόχους σας.

 

Δίδυμοι

Σε κυμαινόμενα επίπεδα η ενέργεια και η διάθεση σας σήμερα αγαπητοί μου Δίδυμοι, καθώς μπορεί να ξεκινάτε με ορμή και διάθεση να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και κάπου μέσα στη μέρα να μην έχετε κέφι να κάνετε τίποτε ή να παρατάτε αυτό που ξεκινήσατε με ενθουσιασμό το πρωί. Προσπαθήστε να δουλέψετε ή να φέρετε εις πέρας όσα έχετε με έναν πιο μετριασμένο ρυθμό, ώστε να καταφέρετε να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας. Από την άλλη, μπορεί σήμερα να σας φορτώνουν με δικές τους ευθύνες και άλλοι κι όλο αυτό να σας δημιουργεί παράλληλα και εκνευρισμό. Αν και συνήθως δεν αντιδράτε με νεύρα και μπορείτε να ελέγξετε αυτά που λέτε, ίσως σήμερα να μην τα καταφέρετε ειδικά από το απόγευμα κι έπειτα. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω δίνει έμφαση στη συναισθηματική σας ζωή, αλλά και στα οικονομικά.

Διαβάστε Επίσης  Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω τι ζώδιο είναι!

 

Καρκίνος

Η Σελήνη εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο σας σήμερα σε όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά μπορεί τα πλάνα που έχετε ή το πρόγραμμα που έχετε καταστρώσει να μην σας βγαίνει με τον τρόπο που θέλετε, κυρίως αν εξαρτάται κι από άλλους είτε είναι οι συνεργάτες σας είτε είναι οι φίλοι σας. Μην το παίρνετε όμως προσωπικά, καθώς η μέρα δεν ευνοεί τις συνέργειες, τις ομαδικές προσπάθειες. Αν πρέπει να συμμετέχετε σε κάποια από αυτές, προσπαθήστε να είστε όσο πιο ψύχραιμοι μπορείτε και ευέλικτοι. Βασιστείτε περισσότερο στις δικές σας δυνάμεις και μην έχετε μεγάλες προσδοκίες. Ακόμη, αν έχετε κανονίσει κάτι με τον σύντροφο ή τους φίλους σας το βράδυ και τελευταία στιγμή σας το αναβάλλουν, μην το πάρετε προσωπικά. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις σχέσεις, τον γάμο και τις συνεργασίες.

 

Σκορπιός

Η Σελήνη παραμένει στον φιλικό σας Καρκίνο στη διάρκεια της μέρας, αλλά η όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη κάνει δύσκολες κάποιες επαφές σας. Μπορεί ένα φίλος, ένας συνεργάτης ή ακόμη κι ο σύντροφός σας να συμπεριφέρεται κάπως περίεργα σήμερα. Σαφώς δεν είστε μάντης για να ξέρετε τι έχει ο άλλος στο μυαλό του κι επηρεάζει τη συμπεριφορά του. Μπορείτε να ρωτήσετε ευθέως πάντως από το να σπάτε το κεφάλι σας να δείτε για ποιο λόγο μπορεί να υπάρχει μια περίεργη συμπεριφορά. Ενδεχομένως να μην σας αφορά καν και να σχετίζεται με κάτι δικό του. Αν βλέπετε ότι δεν υπάρχει διάθεση να συζητήσει μαζί σας ό,τι τον απασχολεί, κοιτάξτε το πρόγραμμα σας και αφήστε του χρόνο. Σήμερα προχωρά και ο Ήλιος στον Αιγόκερω δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων.

Τοξότης

Δεν είναι δύσκολο όταν είσαι ευαίσθητος άνθρωπος με ενσυναίσθηση να χαλάει η διάθεση σου όταν συμβαίνουν τόσα πολλά και δύσκολα δίπλα σου, ακόμη κι αν δεν συμβαίνουν σε σένα τον ίδιο. Η σημερινή μέρα αγαπητοί μου Τοξότες σκιάζει λίγο τη διάθεση σας, ακόμη κι αν δε συμβαίνει κάτι στη δική σας ζωή που να είναι δυσάρεστο. Αλλά μην αφήνεστε στην απογοήτευση. Είναι διαφορετικό να μην έχεις κέφια κι άλλο να αφήνεις να σε ρουφήξει η απαισιοδοξία και η απογοήτευση για ό,τι συμβαίνει. Κοιτάξτε αν μπορείτε πρακτικά να βοηθήσετε σε κάτι, προστατέψτε όσο μπορείτε τον εαυτό σας κι όσους αγαπάτε και κρατήστε το ηθικό ψηλά όσο κι αν φαίνεται δύσκολο. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα των οικονομικών και της αυτοεκτίμησης σας.

Διαβάστε Επίσης  Έρχονται αλλαγές και εξελίξεις! Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: Ποια ζώδια ευνοούνται και ποια θα ταλαιπωρηθούν τον Μάιο…

Αιγόκερως

Είναι περίεργες αυτές οι μέρες που ζούμε και κάποιες φορές, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις, οι παρεξηγήσεις ελλοχεύουν. Σήμερα μπορεί να έχετε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσετε κάποιο σημαντικό άτομο για σας είτε είναι συνεργάτης, φίλος, είτε ακόμη κι ο ίδιος σας ο σύντροφος σας, αλλά τα λόγια και οι συμβουλές που θα δώσετε να ακουστούν στ’ αυτιά του σαν κριτική. Ίσως, αντί να τους υποδείξετε πώς μπορούν να κάνουν κάτι, να δείτε αν μπορείτε να βοηθήσετε ουσιαστικά να κάνουν ελαφρύτερο το φορτίο τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα όρια σας σήμερα γενικότερα. Προσοχή σε μια ερωτική σχέση η οποία φαίνεται να είναι δελεαστική αν είστε μόνες-οι, αλλά μπορεί να κρύβει παγίδες. Από σήμερα ο ζωοδότης Ήλιος προχωρά στο ζώδιο σας και τα γενέθλια σας ξεκινούν. Από δω και κάτω θα νιώθετε πιο ενδυναμωμένοι και πιο αποφασισμένοι να επιτύχετε τους στόχους σας.

 

Υδροχόος

Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορείτε να είστε ευχάριστοι σε όλους αγαπητοί μου Υδροχόοι, οπότε βγείτε από αυτή την ουτοπία τουλάχιστον σήμερα, ιδιαίτερα στον χώρο του σπιτιού και της οικογένειας. Ό,τι κι αν κάνετε κάποιος θα θέλει περισσότερα ή θα τα θέλει διαφορετικά καμωμένα και στο τέλος μένει μόνο ο θυμός. Εσείς κάντε αυτό που μπορείτε και έχετε να προσφέρετε είτε αφορά τους στενούς συγγενείς σας είτε και κάποιο άτομο από τον χώρο της δουλειάς και μην μπαίνετε στη διαδικασία της αποδοχής ή μη των άλλων. Από το να χάσετε κι άλλο χρόνο εξηγώντας ή δικαιολογώντας, βρείτε μια άλλη δραστηριότητα να εκτονώσετε την ενέργεια και τα αρνητικά σας συναισθήματα. Σήμερα οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο προσέξτε αντιπαραθέσεις στον χώρο της δουλειάς σας, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την υγεία. Υγεία και δουλειά φωτίζει κι ο Ήλιος στην είσοδό του στον Αιγόκερω σήμερα.

Ιχθύες

Όσο κι αν θα επιθυμούσατε να έχει η μέρα περισσότερες ώρες ώστε να τα προλαβαίνετε όλα και πάλι το πιθανότερο είναι να γεμίζατε ασφυκτικά το πρόγραμμα σας. Σήμερα είναι από αυτές τις μέρες που, εκτός όλων όσων έχετε κατά νου να κάνετε, προκύπτουν κι έξτρα ευθύνες ή απρόοπτα με κάποιες προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις. Γι’ αυτό ας είστε πιο προσεκτικοί. Η Σελήνη στον Καρκίνο είναι φιλική προς το ζώδιο σας, αλλά όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ οι αιχμηρές της αντιθέσεις προς τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη μπορεί να σας δημιουργήσουν περίεργα συναισθήματα και τάση για εκνευρισμούς και θυμό. Σήμερα προχωρά και ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερω, φωτίζοντας τον τομέα των στόχων, της συλλογικής δουλειάς, των φίλων και των ομοϊδεατών σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *