Ροφήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ροφήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ο ρόλος των ροφημάτων στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγουμε τον κόσμο με συμπτώματα καταρροής και βήχα.

                     Ροφήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την υγιεινή διαβίωση, την άσκηση, την σωστή διατροφή, την κατάλληλη ξεκούραση και φυσικά την σωστή τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μπορούμε όλοι μας να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας ορισμένα ροφήματα με σκοπό την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων που είναι η υγεία μας.

Η φύση φροντίζει ώστε τα συγκεκριμένα ροφήματα να έρχονται κατευθείαν από το ντουλάπι της στη κούπα μας και αποτελούν τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για αυτούς που υποστηρίζουν το ’προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν’.

 

Ροφήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ: Θα τη βρείτε σε τσάι ή σε βάμμα. Η εχινάκεια ενισχύει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό, προλαμβάνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού.

ΧΡΗΣΗ: Βάλτε 1-4ml από το βάμμα σε λίγο νερό ή ετοιμάστε ένα έγχυμα με το βότανο

 

ΠΡΟΠΟΛΗ: Η πρόπολη αποτελεί βασικό στοιχείο της κοινωνίας των μελισσών καθώς αποτελεί την κολλώδη ουσία που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για την κατασκευή των κυψελών. Με την συγκεκριμένη λοιπόν φλαβονοειδή ουσία δημιουργούμε το βάμμα πρόπολης με αποτελεσματική δράση απέναντι σε ιούς ,παθογόνους μικροοργανισμούς, μύκητες και βακτήρια.

Διαβάστε Επίσης  Τσάι από εκουιζέτο

ΧΡΗΣΗ: 1ml τρεις φορές την ημέρα σε νερό.

 

ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ: Κατά την περίοδο του χειμώνα και σε περιόδους όπου οι ιώσεις του αναπνευστικού αποτελούν καθημερινό φαινόμενο το ριγανέλαιο συμβάλλει στην αποτελεσματική θωράκιση του οργανισμού. Η αντιοξειδωτική του δράση είναι 12 φορές ισχυρότερη από αυτή του πορτοκαλιού και 42 φορές από αυτή του μήλου. Τα κυριότερα συστατικά του είναι το αντιοξειδωτικό καρβακρόλη, η θυμόλη που βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων καθώς και οι βιταμίνες C και Ε.

ΧΡΗΣΗ: Το ριγανέλαιο είναι πολύ ισχυρό. Αποφεύγουμε τις μεγάλες δόσεις και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ: Το εκχύλισμα αυτό είναι ένα υγρό που προέρχεται από τον πολτό, τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες του γκρέιπφρουτ. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιοφλαβονοειδή και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά αντιβιοτικά της φύσης.

ΧΡΗΣΗ: Διαλύουμε 9 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό 3 φορές την ημέρα.

 

ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ: Το βουνίσιο τσάι περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών όπως τα φλαβονοειδή, οι λιγνάνες, οι κουμαρίνες και οι στερόλες. Συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, στη ρινική αποσυμφόρηση, στα αναπνευστικά προβλήματα και στη καταπολέμηση του βήχα.

Διαβάστε Επίσης  Διατροφή: Ποια είναι αυτή που προστατεύει από τις χρόνιες παθήσεις

ΧΡΗΣΗ: Βράζουμε το τσάι σε νερό

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ: Τα φύλλα του πράσινου τσαγιού περιέχουν πανίσχυρα αντιοξειδωτικά, τις λεγόμενες κατεχίνες, που αποτελούν και την κύρια δύναμη του συγκεκριμένου τσαγιού και τον λόγο που πολλοί το επιλέγουν για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Οι κατεχίνες έχουν αποτελεσματικότερη δράση από τη βιταμίνη C καθιστώντας το πράσινο τσάι μια από τις κορυφαίες επιλογές στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

ΧΡΗΣΗ: Το χρησιμοποιούμε ως έγχυμα

 

ΒΟΤΑΝΑ Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΒΟΤΑΝΩΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΑ ΤΣΑΓΑΚΙΑ:

Ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει μεμονωμένα ή συνδυαστικά έτοιμα τσαγάκια με γεύσεις υπέροχων βοτάνων όπως εχινάκεια, κυνόροδα, τζίντζερ, γλυκόριζα, ασερόλα, μάραθο, αστράγαλο και πολλά ακόμη για τα βέλτιστα αποτελέσματα στην θωράκιση του ανοσοποιητικού.

ΚΕΦΙΡ. Το κεφίρ αποτελεί ένα ρόφημα το οποίο παρασκευάζεται παραδοσιακά με κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση. Συμβάλλει στην ισορροπία και την σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού και πεπτικού συστήματος καθώς περιέχει περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι και το απλό γάλα.

Μιας και το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο πεπτικό, το κεφίρ αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια εξαιρετική επιλογή για την καθημερινή ενίσχυσή του ανοσοποιητικού.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *