Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα

Χριστουγεννιάτικη τυρόπιταΧριστουγεννιάτικη τυρόπιτα

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα. Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο, σιμιγδάλι ψιλό και χωριάτικο φύλλο.

Υλικά
Χωριάτικο Φύλλο 6
Ελαιολαδο Αρκετό
Για την γέμιση
Φέτα 350 γραμμάρια
Ανθοτυρο 300 γραμμάρια
Αυγα 4 μεσαία
Γιαούρτι Στραγγιστό 3 κουταλιές της σούπας
Σιμιγδάλι Ψιλό 1 κουταλιά της σούπας
Ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Αλατι Λίγο
Πιπέρι Λίγο

Σήμερα σας έχουμε μία εξαιρετική ιδέα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας αλλά και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Μία πανεύκολη, νοστιμότατη και οικονομική Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα με ανθότυρο, φέτα της αρεσκείας μας, σιμιγδάλι ψιλό, αυγά, και χωριάτικα φύλλα.

Είναι μία τραγανιστή Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια όπου οι γιαγιάδες μας, άνοιγαν χωριάτικο φύλλο για να εμπλουτίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Διαβάστε Επίσης  Γεμιστή βασιλόπιτα

Φυσικά αυτή την τυρόπιτα μπορείτε να την φτιάξετε και όποια άλλη μέρα του χρόνου επιθυμείτε

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας την φέτα και το ανθότυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το ψιλό σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψί 32×27 και το λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο. Στην συνέχεια στρώνουμε το πρώτο χωριάτικο φύλλο και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω στρώνουμε το τρίτο χωριάτικο φύλλο και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο.

Διαβάστε Επίσης  Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα

Στην συνέχεια στρώνουμε την γέμιση με τα τυριά για να πάνε παντού. Πάνω από την γέμιση με τα τυριά στρώνουμε ακόμη 3 χωριάτικα φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε και αυτά με ελαιόλαδο το καθένα ξεχωριστά όπως με τα τρία πρώτα φύλλα.

Στην συνέχεια διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και λαδώνουμε καλά την πίτα μας. Την χαράζουμε και την ψεκάζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου στην τελευταία θέση κάτω κάτω για περίπου 60 λεπτά.

Tips για την Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα
Μπορούμε να πασπαλίσουμε την τυρόπιτα και με σουσάμι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *