Σοκολατένιο ρολό με μανταρίνι

Σοκολατένιο ρολό με μανταρίνι

Συνταγή για Σοκολατένιο ρολό με μανταρίνι . Σοκολατένιο ρολό με ολόκληρο μανταρίνι, μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ, μπανάνες, μέλι, τυρί κρέμα και μανταρίνια.

Τα Χριστούγεννα έφτασαν κι εμείς ανυπομονούμε να μυρίσει το σπίτι μας με τις όμορφες μυρωδιές τους. Ξεχάστε τα αρωματικά χώρου και απλά μπείτε στις κουζίνες σας, γιατί μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μπορείτε να μυρίσετε και να γευτείτε τα Χριστούγεννα.

Σήμερα λοιπόν βρήκαμε για εσάς ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι σοκολατένιο ρολό με μανταρίνι με μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ, μπανάνες, μέλι, τυρί κρέμα και φρέσκα μανταρίνια για να μπούμε και στο κλίμα της εποχής. Είναι πανεύκολο και απολαυστικό και μπορείτε να το γευτείτε όλη την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και να το εντάξετε στο Χριστουγεννιάτικο μενού.

Διαβάστε Επίσης  Πρασοκρεατοτυρόπιτα-Βασιλόπιτα της Μακεδονίας

Υλικά

Μπισκότα 250 γραμμάρια πτι μπερ σοκολάτας
Μπανανα 2 (240 γραμμάρια)
Τυρί Κρέμα 200 γραμμάρια
Μελι 1 κουταλιά της σούπας
Μανταρίνια 5 μικρά

Εκτέλεση

Στην αρχή θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Αφού κάνουμε τα μπισκότα σκόνη τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα μπισκότα και οι μπανάνες.

Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία λαδόκολλα και με τον πλάστη δίνουμε στο μείγμα σχήμα τετράγωνου. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το μέλι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα με το τυρί κρέμα το στρώνουμε πάνω από το μείγμα με τα μπισκότα.

Διαβάστε Επίσης  Ψητό χοιρομέρι με γλάσο πορτοκαλιού

Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα βάζουμε κομμάτια – κομμάτια πάνω πάνω από το μείγμα με το τυρί κρέμα. Γυρίζουμε το γλυκό μας σε προσοχή σε ρολό χρησιμοποιώντας σαν βοήθημα την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Tips για το Σοκολατένιο ρολό με μανταρίνι

Αν θέλουμε αφού παγώσει το γλυκό μπορούμε να το διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας, άλλα ζαχαρωτά με χριστουγεννιάτικα σχέδια και γενικά ό,τι μας αρέσει.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *