Κακοκαιρία Carmel: Πλησιάζει απειλητικά και φέρνει χιόνια και κρύο

Κακοκαιρία Carmel: Πλησιάζει απειλητικά και φέρνει χιόνια και κρύο

Η κακοκαιρία Carmel είναι «προ των πυλών» και θα γίνει αισθητή το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση των επόμενων ημερών.

        Κακοκαιρία Carmel: Πλησιάζει απειλητικά και φέρνει χιόνια και κρύο

Πλησιάζει την Ελλάδα η κακοκαιρία Carmel η οποία θα φέρει καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια και θυελλώδεις ανέμους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η απέλαση της κακοκαιρίας σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ θα ξεκινήσει το Σάββατο με τα φαινόμενα να επικεντρώνονται αρχικά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.

Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m).

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4, με βαθμιαία ενίσχυση από τις βραδινές ώρες στα 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες όμως τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις απογευματινές ώρες στα 6 και στην κεντρική Μακεδονία στα 7 και πρόσκαιρα στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Διαβάστε Επίσης  «Εφιάλτης» διαρκείας η ακρίβεια: Έρχεται νέος γύρος ανατιμήσεων λόγω της αύξησης στην τιμή των καυσίμων - Ποια προϊόντα είναι στο στόχαστρο

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος, τις βραδινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Στα νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες και πιθανώς στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά στα 6 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης λίγα χιόνια.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, στη Μακεδονία κατά τόπους αυξημένες. Από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Διαβάστε Επίσης  Συγκλονίζει η Ιωάννα στο MEGA – Δικαιωμένη αλλά ο φόβος παραμένει – Δεν έχουν βρεθεί οι συνεργοί

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-12

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-12

Στη νότια, νησιωτική κυρίως χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακά στα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα παραμείνει χαμηλή τις πρωινές ώρες οπότε και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *