Καιρός: Πού θα χιονίζει το Σαββατοκύριακο – Η πρώτη εκτίμηση του Δημήτρη Ζιακόπουλου

Κακοκαιρία: Νέα «βουτιά» της θερμοκρασίας την Τετάρτη - Πού θα έχει χιόνια και βροχέςΚαιρός: Πού θα χιονίζει το Σαββατοκύριακο – Η πρώτη εκτίμηση του Δημήτρη Ζιακόπουλου

Μια πρώτη εκτίμηση για το πού θα χιονίζει το Σαββατοκύριακο έδωσε ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος.
Πρώτη εκτίμηση για τις χιονοπτώσεις του Σαββατοκύριακου.

Α΄ Φάση:

Το βράδυ της Παρασκευής και τη νύχτα προς το Σάββατο θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Α. Μακεδονίας, της Θράκης και ίσως της Χαλκιδικής.

Β΄ Φάση:

Το Σάββατο, οι ψυχρές αέριες μάζες από τη ΒΑ Ευρώπη θα κατευθυνθούν προς την κεντρική Μεσόγειο. Με το πέρασμά τους από τη Β-ΒΔ Ελλάδα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς και πολύ σύντομες χιονοπτώσεις εκεί βέβαια που το ανάγλυφο θα βοηθήσει. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) θα σημειωθούν και στη Δ-ΝΔ Ελλάδα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου της Α-ΝΑ Θεσσαλίας και της Α. Στερεάς-Εύβοιας. Αναφορικά με τη νησιωτική Ελλάδα χιόνια θα πέσουν στην ορεινή Κρήτη και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές των νησιών του Β-ΒΑ Αιγαίου.

Διαβάστε Επίσης  Πλεύρης: Αναστέλλεται από τις 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60

Γ΄ Φάση:

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (από τη Μαγνησία ως τη ΝΑ Πελοπόννησο) σε περιοχές με υψόμετρα όπως αυτά του Σαββάτου και στα ορεινά της Κρήτης.

Κατά τα άλλα, από την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου επισημαίνονται: (α) οι ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα, (β) οι θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο) και (γ) το κρύο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Διαβάστε Επίσης  Απολογείται στον ανακριτή ο Παπαντωνίου

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *