ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Για σκεφτείτε: και ο μικρός Χριστός γεννήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες και όμως έφερε το πιο σπουδαίο μήνυμα του κόσμου. Το δώρο της αγάπης. Αυτό, τους λέω, είναι τα Χριστούγεννα, κρατώντας τα αγκαλιά… «ένα μωράκι, όπως ήσουν και συ, γεννήθηκε μέσα σε μια φάτνη για να μάθει σε όλους μας ότι το πιο πολύτιμο και σπουδαίο πράγμα στον κόσμο είναι η αγάπη. Υπέροχο καταπληκτικό μωράκι, σαν και σένα».

–«Γιατί είναι τόσο σπουδαία και καταπληκτική η αγάπη»

(Αχ! Την φοβόμουν αυτή την ερώτηση. Τι λες σε ένα παιδάκι;)

-«Η αγάπη είναι σπουδαία γιατί κάνει τα πάντα πιο όμορφα και λαμπερά»

– «Α! Κάνει τα λουλούδια ν’ ανθίζουν και τα άστρα να βγαίνουν στον σκοτεινό ουρανό;»

– «Ναι, ναι σχεδόν»

– «Τι άλλο σπουδαίο κάνει η σγάπη;»

– «Κάνει τους ανθρώπους να έχουν κουράγιο, να μην φοβούνται το σκοτάδι τόσο πολύ».

– «Κατάλαβα, γι’αυτό σε φωνάζω τα βράδια».

Εδώ σταματώ την κουβέντα γιατί έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη για τον μελλοντικό βραδινό ύπνο όλων μας.

Διαβάστε Επίσης  Έκκληση για τον 5χρονο Κωνσταντίνο από τα Τρίκαλα, που πάσχει από σπάνια ασθένεια

Γράφω για την αγάπη γιατί μου ζητήθηκε να γράψω κάτι γιορτινό. Και δεν ξέρω κάτι πιο γιορτινό, πιο χαρούμενο και πιο πολύτιμο.

Αλλά γράφω και για έναν ακόµα πιο πρακτικό λόγο.

Γράφω γιατί οι καιροί είναι για όλους πάρα πολύ δύσκολοι από οικονομικής πλευράς και η πολυτιμότατη αγάπη είναι εντελώς δωρεάν. Δεν αγοράζεται. Δεν πουλιέται και μπορεί να προσφερθεί άπλετα σε μεγάλες ποσότητες ακόμα και τους πιο δύσκολους καιρούς. Και κάνει τους ανθρώπους που αγαπάμε να ανθίζουν και να λάμπουν χαρούμενοι. Λοιπόν αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα τόσα παιχνίδια και γλυκίσματα, πραγματικά δεν πειράζει.

Μπορούμε να προσφέρουμε όση αγάπη διαθέτουμε. Όπως είχε τονίσει σοφός παιδίατρος σε μητέρα νεογέννητου «να αγαπάς το παιδάκι σου και να του το δείχνεις».

Το ξέρουμε όλοι, είναι πάρα πολύ σημαντική δύναμη η αγάπη, σαν τον ήλιο. Και παρόλα αυτά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ας πούμε δεν κάνουμε μάθημα περί… αγάπης στα σχολεία. Γιατί ίσως θα μας πουν οι δάσκαλοι αυτό είναι δουλειά του σπιτιού των παιδιών. Ενώ είναι δουλειά όλων μας.

Διαβάστε Επίσης  Αλόννησος, ο παράδεισος των Σποράδων

Λοιπόν φέτος τα Χριστούγεννα όλοι εμείς που δεν είχαμε την ευκαιρία να σώσουμε κάποιον γείτονα μας από την λάσπη της καταιγίδας, μπορούμε να εκφράσουμε την αγάπη μας και να βοηθήσουμε κάποιον που το έχει μεγάλη ανάγκη. Και συγχρόνως να μάθουμε στα παιδιά μας να νοιαστούν και να φροντίσουν τον διπλανό τους που έχει μεγάλη ανάγκη. Έτσι όχι μόνο τόσοι… διπλανοί θα ανακουφιστούν, αλλά το παιδάκι μας θα νιώσει την πιο μεγάλη χαρά που είναι, εγγυημένα και επιστημονικά αποδεδειγμένα, η βοήθεια και προσφορά στον άλλον!

Όσο για τα ίδια τα δικά μας τα παιδιά; χρόνος μαζί τους, παραμύθια, τραγούδια και ατέλειωτες αγκαλιές και φιλάκια, μπορεί να κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα αλλιώτικα και αξέχαστα.

«Άντε μπράβο, πες και καμιά καλή κουβέντα, γιορτινές μέρες που είναι», μου φωνάζει, ο γνωστός μας αντιρρησίας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Με αγάπη και πάλι αγάπη!

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *