Γιατί είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε για τον σκύλο και τη γάτα

Γιατί είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε για τον σκύλο και τη γάτα

Γιατί είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε για τον σκύλο και τη γάτα

Θαυματουργό είναι, για την υγεία του σκύλου και της γάτας, το φρέσκο φαγητό, καθώς καταπολεμά πολλά προβλήματα υγείας.

Μάθετε τα ευεργετικά του αποτελέσματα για τους τετράποδους φίλους μας

 

Τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα συντροφιάς, η υγιεινή διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό, προσθέτει χρόνια ζωής και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η διατροφολογία κατοικίδιων ζώων είναι ένας σχετικά νέος επιστημονικός κλάδος, που υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα φρέσκα συστατικά στη διατροφή του σκύλου και της γάτας «θωρακίζουν» την υγεία των τετράποδων φίλων μας.

Μία ισορροπημένη διατροφή για έναν σκύλο πρέπει να περιέχει μία συγκεκριμένη ποικιλία θρεπτικών στοιχείων, προερχόμενων από διαφορετικές πηγές, ζωικές και φυτικές, που να καλύπτουν όλες τις διατροφικές του ανάγκες.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η διατροφή κάθε σκύλου είναι μοναδική, όπως μοναδικός είναι και ο κάθε σκύλος.

Παράλληλα, η διατροφή εξαρτάται από τη φυλή, την ηλικία, τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας του.

Η σωστή διατροφή προστατεύει τον σκύλο και τη γάτα μας από πολλές ασθένειες, ενισχύοντας και θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγα ζώα, που σημαίνει ότι η διατροφή τους θα πρέπει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πρωτεΐνη, για να έχουν καλή υγεία.

Διαβάστε Επίσης  Τι αποκαλύπτει το τρίχωμα της γάτας σας για τον χαρακτήρα της;

 

Γιατί είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε για τον σκύλο και τη γάτα

«Η σωστή διατροφή του σκύλου και της γάτας μας είναι τόσο σημαντική, όσο και για εμάς, τους ίδιους. Ακριβώς όπως προσέχουμε εμείς τι τρώμε, έτσι και οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται μια φρέσκια διατροφή, απαλλαγμένη από συντηρητικά και καρκινογόνες ουσίες», τονίζει ο σεφ των τετράποδων, Ευάγγελος Ισμυρλής.

Το φρέσκο φαγητό, όπως επισημαίνει ο κ. Ισμυρλής, έχει βοηθήσει σε πολλά προβλήματα που έχει ο σύγχρονος σκύλος.

Έχει τεκμηριωθεί η δραστικότητά του στις τροφικές αλλεργίες, σε θέματα δυσανεξίας, όπως διάρροιες και εμετούς, και η συμβολή του σε προβλήματα ενδυνάμωσης, μυϊκού ιστού κ.ά.

Το φρέσκο, σωστά μαγειρεμένο φαγητό για τους τετράποδους φίλους μας είναι αυτό που προσφέρει από μόνο του πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ό,τι άλλο χρειάζεται για να χτιστεί ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο θα είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει εύκολα και γρήγορα σε λοιμώξεις, τραύματα, ιούς, δερματοπάθειες και σοβαρότερες νόσους όπως καρδιοπάθειες.

Επίσης, η κατανάλωση φρέσκου μαγειρεμένου φαγητού έχει φανεί βάσει μελετών ότι μειώνει την τριχόπτωση του σκύλου ή της γάτας.

Μάλιστα σύμφωνα με τους οπαδούς της διατροφολογίας των κατοικίδων ζώων, στους οποίους ανήκει και ο σεφ των τετράποδων κ. Ισμυρλής, δεν αρκεί, απλά, να ταΐζουμε τον σκύλο μας. Με τη σωστή τροφή μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του και να αυξήσουμε τον μέσο όρο ζωής του, που τα τελευταία χρόνια όλο και μειώνεται.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα βοηθήσεις τον σκύλο σου να ξεφοβηθεί το νερό

Οι υποστηρικτές της κατανάλωσης μαγειρεμένου φαγητού από τα κατοικίδια τονίζουν ότι η ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται στο φρέσκο, σωστά μαγειρεμένο κρέας, εμπλουτισμένη με συμπληρώματα από βιολογικά προϊόντα, φυτικά έλαια και σούπερ φουντς, προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες, αλλά και τις πρωτεΐνες που θα χαρίσουν στον σκύλο ενέργεια έτσι, ώστε να αναπτύξει σωστά όλα τα ζωτικά του όργανα, να σχηματίσει δυνατά κόκαλα και δυνατούς μύες, και να έχει μια υγιή και, κυρίως, μακροχρόνια ζωή.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι αυτού του τύπου η διατροφή κοστίζει πολύ περισσότερο από την κατανάλωση έτοιμου φαγητού τύπου κροκέτας από τον σκύλο ή τη γάτα κάτι που αναμφίβολα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι ιδιοκτήτες τετράποδων που επιθυμούν να την υιοθετήσουν.

Από την άλλη μεριά όμως τα οφέλη της στην καλή κατάσταση υγείας των τετράποδων είναι αδιαμφισβήτητα, οπότε για κάποιους ιδιοκτήτες κατοικιδίων η επιλογή της ειναι μονόδρομος.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *