Εμβολιασμός παιδιών 5-11: Αυτές είναι οι παρενέργειες

Εμβολιασμός παιδιών 5-11: Αυτές είναι οι παρενέργειες

Το εμβόλιο στα παιδιά περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων με δύο δόσεις σε 21 μέρες –

Ποιες οι παρενέργειες.

 

                  Εμβολιασμός παιδιών 5-11: Αυτές είναι οι παρενέργειες

Διευκρινίσεις σχετικά με τις παρενέργειες κατά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά του κορονοϊού έδωσαν σήμερα Δευτέρα (13/12) η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Στόχος είναι τα εμβόλια να προσφέρουν στην προστασία των παιδιών, καθώς και να τους επιτρέψει να μετέχουν στις δραστηριότητές τους. Επίσης, θα βοηθήσει τον περιορισμό της διασποράς, κυρίως των πλέον ευάλωτων. Η αύξηση των εμβολιασμών συντελεί στη μείωση των μεταλλάξεων του ιού», είπε η κα. Θεωδορίδου και πρόσθεσε: «Η νόσος για τα παιδιά ήταν και παραμένει ήπια χωρίς διαφορετική κλινική έκφραση με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι».

Διαβάστε Επίσης  Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Το εμβόλιο στα παιδιά περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων με δύο δόσεις σε 21 μέρες. Αν ένα παιδί νοσήσει, η δεύτερη δόση χορηγείται μετά από τρεις μήνες, κάτι ανάλογο με ό,τι συμβαίνει στους ενήλικες. Ο εμβολιασμός για Covid δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε αναβολές των άλλων εμβολιασμών», είπε, υπογραμμίζοντας πως ο παιδίατρος ξέρει πότε πρέπει να γίνουν και τα υπόλοιπα εμβόλια στα παιδιά.

Παρενέργειες παρόμοιες με αυτές των συνηθισμένων εμβολίων

Όσον αφορά στις παρενέργειες, αναφέρθηκε από τους ειδικούς πως είναι ανάλογες με εκείνες των συνηθισμένων εμβολίων, όπως πυρετός ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Διαβάστε Επίσης  Το μήνυμα της Κυριακής προ Χριστού γεννήσεως

Σημειώνεται, ότι ο πρώτος εμβολιασμός παιδιού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (13/12), ενώ έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 29.000 ραντεβού.

Σχετικά με τα παιδιά της ηλικιακής αυτής κατηγορίας, που πάσχουν από χρόνιες αλλεργίες, η κα Θεοδωρίδου εξήγησε πως οι περιπτώσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιο παιδί να είναι αλλεργικό στα συστατικά του εμβολίου.

«Πολλά παιδιά έχουν αλλεργίες αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δείτε ολόκληρη τη σημερινή ενημέρωση:

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *