Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα μετά τα 50;

Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα μετά τα 50;Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα μετά τα 50;

Mετά τα 50 και καθώς οι γυναίκες έχουν μπει στην εμμηνόπαυση, τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν σχετίζονται τόσο με τις αλλαγές στις ορμόνες τους, όσο και με την προχωρημένη πλέον ηλικία.

Τα 50 είναι το σύνορο του γήρατος και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε μια γυναίκα μόλις μπει στην έκτη δεκαετία της ζωής της είναι τα ακόλουθα:

Πέτρα στα νεφρά

Όταν τα νεφρά αρχίζουν να ζορίζονται συνήθως επειδή δεν πίνει κανείς πολύ νερό, δημιουργείται άμμος ή πέτρες που συνήθως αποβάλλονται μέσω των ούρων χωρίς να προξενήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι πέτρες αυτές αποτελούνται συνήθως από ασβέστιο. Για την πρόληψη αυτών των καταστάσεων πρέπει να ενυδατωνόμαστε και να προσέχουμε τις ουρολοιμώξεις.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα καταλάβεις αν είναι τροφική αλλεργία;

Πνευμονία

Η πνευμονία σε γυναίκες άνω των 50 οφείλεται στο βακτήριο του πνευμονιόκοκκου, για το οποίο μάλιστα υπάρχει και σχετικό εμβόλιο. Ο λόγος που σε αυτή την ηλικία είμαστε πιο ευάλωτοι είναι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πιο αποδυναμωμένο. Μετά τα 65 λοιπόν μπορείτε να κάνετε δωρεάν το συγκεκριμένο εμβόλιο και να προσέχετε παράλληλα την διατροφή σας.

Στενώσεις στη σπονδυλική στήλη

Τα μυοσκελετικά προβλήματα και οι πόνοι στη μέση είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση σε αυτή την ηλικία.Οι στενώσεις αυτές προκαλούνται συνήθως από αρθρίτιδα, μια φλεγμονώδη κατάσταση που σε μικρό βαθμό μπορεί να την έχουμε οι περισσότεροι μεγαλώνοντας, που “παγιδεύει” τα νεύρα προκαλώντας πόνο, μουδιάσματα ή “σουβλιές” στη μέση ή στα πόδια. Το pilates είναι η ιδανική άσκηση για να βοηθήσετε το σώμα σας κόντρα στους μυοσκελετικούς πόνους.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε τρόποι να «σταματήσετε» το κρυολόγημα πριν εκδηλωθεί

Καρδιακή προσβολή

Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση παύουν να προασπίζονται από τα οιστρογόνα, τα οποία τις προστατεύουν από καρδιακές νόσους. Συνυπολογίζοντας και το άγχος, το κάπνισμα, την παχυσαρκία και την κακή διατροφή, ο κίνδυνος για έμφραγμα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Προσπαθήστε να έχετε μια χαλαρή καθημερινότητα, χωρίς καταχρήσεις και με σωστές συνήθειες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *