Απογραφή 2021: Η προθεσμία, το πρόστιμο και η δεύτερη φάση

Απογραφή 2021: Η προθεσμία, το πρόστιμο και η δεύτερη φάση

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και η παράταση για την αυτοαπογραφή των πολιτών μέσω gov.gr. Η απογραφή 2021 θα συνεχιστεί με άλλο τρόπο και όπως φαίνεται οι απογραφείς θα πούνε τα… κάλαντα.

            Απογραφή 2021: Η προθεσμία, το πρόστιμο και η δεύτερη φάση

Τελειώνει η προθεσμία για την απογραφή 2021 στο gov.gr. Όπως φαίνεται στη συνέχεια θα πάμε στη φάση με τις συνεντεύξεις και οι απογραφείς θα πούνε τα… κάλαντα.

Μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου καλούνται οι πολίτες να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους.

Υπενθυμίζεται πως η αυτοαπογραφή πραγματοποιείται από έκπροσωπο του κάθε νοικοκυριού, αφού παραλάβει από τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας του.

Διαβάστε Επίσης  Πάτρα: «Δεν ανάβει τα καντήλια των παιδιών της, πληρώνει άλλον» λέει φίλη της μητέρας

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του στο taxisnet, απογράφει, στη συνέχεια, την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr.

Η δεύτερη φάση της απογραφής θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει:

Προσωπική συνέντευξη με σκοπό την συμπλήρωση των σχετικών δελτιών Απογραφής Σημειώνεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν και στην είσοδο του σπιτιού.

Αποκεντρωμένη τηλεφωνική επικοινωνία.

Στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών που επιβάλλει η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, η ΕΛΣΤΑΤ θα προσφέρει φέτος στους πολίτες τη δυνατότητα να απογραφούν και τηλεφωνικά.

Διαβάστε Επίσης  Εκπληκτικό κείμενο από άγνωστο στον στον αθάνατο Γιώργο Μπαλταδώρο!

Το συλλεκτικό δώρο της ΕΛΣΤΑΤ
Με αφορμή την Απογραφή και έπειτα από πρόταση της ΕΛΣΤΑΤ, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της Ελλάδας το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021».

Το αργυρό αυτό νόμισμα, αποτελεί μοναδικό στο είδος του καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί νόμισμα με θέμα την Απογραφή. Το συλλεκτικό νόμισμα φέρει στην μία όψη το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών».

Το νόμισμα είναιδιαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *