Ακαριαίο lockdown και νέα μέτρα για την τρίτη δόση εμβολίου

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Ακαριαίο lockdown και νέα μέτρα για την τρίτη δόση εμβολίου

Λίγες μέρες προθεσμία για την τρίτη δόση εμβολίου έχουν οι άνω των 60 ετών που συμπλήρωσαν 7μηνο από τη δεύτερη δόση. Ακαριαίο lockdown και νέα μέτρα για την τρίτη δόση εμβολίου από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Πιστοποιητικό νόσησης με ημερομηνία λήξης τριών μηνών ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ έρχονται στο προσκήνιο τα δεδομένα για ακαριαίο lockdown και νέα μέτρα για όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου.

Για τα πιστοποιητικά νόησης δεν υπάρχει ακόμη η σχετική ΚΥΑ, όμως φαίνεται πως τα πρώτα πιστοποιητικά νόσησης θα λήξουν στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς το επικρατέστερο σενάριο είναι το εξής:

Όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30.10.21 θα λήξουν στις 31.01.22.

Όσα εκδόθηκαν από την 01.11.2021 κι έπειτα, θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία στην Κρήτη: Το πρωί είχαν διαλέξει το νυφικό της Ροδούλας

Μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν εμβολιαστούν δε θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να μπουν σε:

εστίαση (κλειστοί χώροι)
κέντρα διασκέδασης
γυμναστήρια
θέατρα
κινηματογράφους
μουσεία
εκθέσεις
συνέδρια
γήπεδα

Lockdown με νέα μέτρα από 13 Δεκεμβρίου στους άνω των 60 για την τρίτη δόση εμβολίου

Την ίδια ώρα, απαγορευτικό στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης μπαίνει από τη Δευτέρα 13.12.2021, για χιλιάδες εμβολιασμένους άνω των 60 ετών που έχασαν την προθεσμία για εμβολιασμό με την τρίτη δόση στους επτά μήνες, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε Επίσης  Κουτσουράς: Kτισμένος σε μια κοιλάδα με πεύκα!

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, οι άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την δεύτερη δόση πριν από επτά μήνες και περισσότερο, αλλά δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου, μπλέκουν από τη Δευτέρα σε… περιπέτειες. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν λήγει αυτομάτως και δε θα πάρουν ούτε ώρα παράταση. Μάλιστα, θα αντιμετωπίζονται όπως και οι πλήρως ανεμβολίαστοι.

Να θυμίσουμε ότι στις 13 Δεκεμβρίου θα μπει σε εφαρμογή η ρύθμιση που προβλέπει πως το πιστοποιητικό για την είσοδο σε κλειστούς χώρους των πολιτών άνω των 60 θα έχει διάρκεια έως και επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση