Χειμώνα θυμίζει και σήμερα ο καιρός – Πότε τελειώνει η κακοκαιρία

Χειμώνα θυμίζει και σήμερα ο καιρός. Τι λένε ΕΜΥ, METEO και Σάκης Αρναούτογλου. Πότε τελειώνει η κακοκαιρία.

Χειμώνα θυμίζει και σήμερα Τρίτη 7/12 ο καιρός, ενώ μεγάλο μέρος της χώρας θα επηρεαστεί από ισχυρούς ανέμους και βροχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Oι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από το βράδυ της Δευτέρας 06/12 έως το βράδυ της Τρίτης 07/12 αναμένονται βροχές και καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε τμήματα των ορεινών ηπειρωτικών της χώρας. Τα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης 07/12 θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ανατολικό και τα Δωδεκάνησα ενώ στη συνέχεια τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ανατολικού και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε Επίσης  Έρχεται καύσωνας από την Κυριακή: Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» το θερμόμετρο

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές καθώς και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των δυτικών ηπειρωτικών και σταδιακά από το πρωί της Τρίτης 07/12 στα ορεινά των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών και ενδεχομένως σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Κεντρικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται προς το βράδυ της Τρίτης 07/12, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρά κατά διαστήματα φαινόμενα έως το πρωί της Τρίτης 07/12 ενώ στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωσης κατά τις ίδιες ώρες.

Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο θα στραφούν από το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης 07/12 σε βορειοδυτικούς (δυτικούς στα νότια τμήματα) ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι αρχικά δυτικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα στραφούν έως το πρωί σε βορειοδυτικούς 6 έως 8 μποφόρ. Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Διαβάστε Επίσης  Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου δεν αποκλείεται, την Τρίτη, οι νομοί Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Σερρών ίσως και Ξάνθης να δεχθούν μεγάλα ύψη βροχής.

Ειδικότερα το πρωί της Τρίτης εκτός απο τις παραπάνω περιοχές θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες στα Επτανησα. Πολύ πιο άστατος θα είναι ο καιρός από τα κεντρο-ανατολικά της Αττικής και πιο ανατολικά στις Κυκλάδες, σε όλο το Αιγαίο και στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις επίσης θα έχουμε στα 1000 μέτρα στις περιοχές Φλώρινας και Κοζάνης.

Από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου ο καιρός με βροχές, ενώ αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε Ήπειρο τη Δυτική Θεσσαλία και τη ΒΔ Στερεά και πάνω από τα 1200 μέτρα.

Τοπικές μπόρες θα έχουμε σε Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά και στο ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα παραμείνει άστατος.

Το βράδυ θα έχει βελτιωθεί ο καιρός στα δυτικά της χώρας, ενώ κάποιες βροχές θα έχουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *