Γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Πεντανόστιμα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό με χουρμάδες, άγλυκο κακάο και ινδοκάρυδο στην επικάλυψη. Ιδανικά για παιδιά!

Υλικά

Χουρμάδες 150 γρ.
Νερό 1 κ.σ.
Αμυγδαλα 100 γρ.
Κακαο 1 κ.γ. άγλυκο

Για την επικάλυψη

Ινδοκαρυδο Αρκετό

 

Σήμερα θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα γιορτινά τρουφάκια των Χριστουγέννων και μάλιστα χωρίς ίχνος ζάχαρης ή κάποιου άλλου γλυκαντικού. Δε θα βάλουμε ούτε μέλι, ούτε στέβια ούτε κάποιο άλλο γλυκαντικό και θα βασιστούμε στην γλύκα των χουρμάδων που αποτελούν και το βασικό υλικό της συνταγής.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό

Θα αναμείξουμε τους χουρμάδες, με το κακάο, τα αμύγδαλα και με λίγο νερό και θα τα επικαλύψουμε με ινδοκάρυδο. Με μόλις 6 οικονομικά υλικά έχουμε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη για όλη την οικογένεια. Υγιεινά και ιδανικά για παιδιά.

Γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση για τα γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο μπλέντερ. Στο ίδιο μπλέντερ θα βάλουμε το νερό, τα αμύγδαλα και το άγλυκο κακάο και θα χτυπήσουμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμος μουσακάς

Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και αδειάζουμε το ινδοκάρυδο σε αλουμινόχαρτο. Ρολάρουμε τα μπαλάκια μας στο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε.

Tips για τα γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε ό,τι ξηρό καρπό μας αρέσει.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *