Νέα μέτρα – Πώς θα πληρώνουν τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι 60αρηδες – Τι θα ισχύσει αν δεν κάνουν τη 2η δόση

Νέα μέτρα – Πώς θα πληρώνουν τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι 60αρηδες – Τι θα ισχύσει αν δεν κάνουν τη 2η δόση

Στα 50 ευρώ θα ανέλθει το πρόστιμο για τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους 60 ετών και άνω , που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr.

Έτσι, όσοι από τους υπόχρεους για εμβολιασμό δεν κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50 ευρώ. Υποχρέωση εμβολιασμού έχουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961.

Από εκεί και πέρα, για κάθε επόμενο μήνα το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αν το επόμενο διάστημα (μετά τον Ιανουάριο του 2022) η πρώτη δόση γίνει πριν τις 15 του μηνός, ο εμβολιαζόμενος θα πληρώσει 50 ευρώ πρόστιμο για τον τρέχοντα μήνα και δεν θα του επιβληθεί πρόστιμο τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 22/12

Ωστόσο, αν η πρώτη δόση διενεργηθεί μετά τις 16 του μήνα τότε θα επιβληθεί ολόκληρο το πρόστιμο των 100 ευρώ και θα απαλλαγεί από τον επόμενο μήνα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει το εμβόλιο στις 13 Μαρτίου θα πληρώσει 50 ευρώ πρόστιμο και τον Απρίλιο θα απαλλαγεί των κυρώσεων. Αντιθέτως εάν το εμβόλιο γίνει στις 18 Μαρτίου θα πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ.

Δεύτερη δόση και εξαιρέσεις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν κάποιος δεν προχωρήσει και στην 2η δόση του εμβολιασμού την προβλεπόμενη ημερομηνία, τότε αυτόματα την επόμενη ημέρα θα του επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ και πλέον θα ακολουθείται η διαδικασία που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Διαβάστε Επίσης  Στο Θησείο θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2019

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού άνω των 60 εξαιρούνται όλοι όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και απαλλάσσονται βάσει της ειδικής λίστας της επιτροπής εμβολιασμού.

Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικεύσει την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *