Δωρεάν self test για όλους: Πότε τα προμηθευόμαστε για Χριστούγεννα

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν self test για όλους: Πότε τα προμηθευόμαστε για ΧριστούγενναΔωρεάν self test για όλους: Πότε τα προμηθευόμαστε για Χριστούγεννα

Τη διάθεση δύο δωρεάν self test για κάθε ενήλικα, εμβολιασμένο ή ανεμβολίαστο, για τις γιορτές ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πότε ξεκινά η διάθεσή τους.
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η δωρεάν διάθεση των self test για όλους τους ενήλικες ενόψει Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, όλοι οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν ένα self test, ενώ από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου θα μπορούν να προμηθευτούν το δεύτερο.

Διαβάστε Επίσης  Πάτρα: “Βόμβα” από την Ζήνα Κουτσελίνη – “Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να παίξει το τελευταίο της χαρτί…”

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός:

«Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών».

Διαβάστε Επίσης  Έριξε χαλάζι σε χωριά του Δήμου Διδυμοτείχου

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης πως ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός για τους άνω των 60 ετών.

Θα πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ μέσω της ΑΑΔΕ.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση