Aυτές οι πέντε τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε άμεσα βάρος

Aυτές οι πέντε τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε άμεσα βάροςAυτές οι πέντε τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε άμεσα βάρος

Η απώλεια βάρους είναι ομολογουμένως ένας δύσκολος στόχος όμως σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με την πείνα, αλλά με την σωστή και υγιεινή διατροφή ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μας.

Στην προσπάθεια αυτή της απώλειας των περιττών κιλών, υπάρχουν και κάποια τρόφιμα, τα οποία σύμφωνα με τους διατροφολόγους ενεργούν άμεσα τον μεταβολισμό και αποτελούν συμμάχους μας στην απόκτηση της επιθυμητής σιλουέτας.

1. Κινόα

Ο σπόρος αυτός ανήκει στην κατηγορία των ψευδοδημητριακών. Περιέχει οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης και πέντε γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι. Η διαιτολόγος Amanda W. Izquierdo εξηγεί πως “Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως η κινόα, θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερες ώρες, ενώ θα σε βοηθήσει να αποτρέψεις την υπερκατανάλωση τροφής”.

2. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι μια πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες τροφή, ενώ περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες (9 γραμμάρια ανά μερίδα). Επιπλέον, διαθέτει το “καλό” μονοακόρεστο λίπος, το λεγόμενο ελαϊκό οξύ, το οποίο συμβάλει στην ρύθμιση της όρεξης, αλλά και στην αύξηση του ρυθμού με τον οποίο καίγεται το ανεπιθύμητο λίπος. “Μπορείς να απολαύσεις όλα τα οφέλη του από μία μόνο μερίδα, που συνήθως είναι το ένα τέταρτο του αβοκάντο” τονίζει η πιστοποιημένη ιατρός Monisha Bhanote με εξειδίκευση στην διατροφή.

Διαβάστε Επίσης  Ποια είναι τα οφέλη του βασιλικού στην υγεία

3. Γιαούρτι

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε γαλακτοκομικά χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά στη διατροφή τους. Το γιαούρτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, η οποία εκτός των άλλων, εξισορροπεί το σάκχαρο και βοηθά στη μείωση της λαχτάρας για ζάχαρη. Φρόντισε μόνο να επιλέγεις γαλακτοκομικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

4. Σπόροι τσία

Παρά το μικροσκοπικό τους μέγεθος, οι σπόροι τσία είναι γεμάτοι με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Είναι απίστευτα χορταστικοί λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές και διαλυτές ίνες. Περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών. Ενδεικτικά μία μερίδα (δύο κουταλιές της σούπας) σπόρους τσία αντιστοιχούν σχεδόν σε 10 γραμμάρια φυτικών ινών. Ταυτόχρονα, “οι σπόροι chia αναμεμειγμένοι με νερό διαστέλλονται στο στομάχι και σε κρατούν σούπερ ικανοποιημένη για ώρες” αναφέρει χαρακτηριστικά η Natalie Knezic, “Health & Wellness Coach” με εξειδίκευση στην απώλεια βάρους, τη διαχείριση βάρους και την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Διαβάστε Επίσης  ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ: 7 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

5. Κεράσια

Παρά την σημαντική προσφορά τους στην υγεία του οργανισμού, τα κεράσια δεν αντιμετωπίζονται με την αξία που τους αναλογεί στην πραγματικότητα. Είναι ένα δροσερό φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο και βιταμίνη C. Όμως εκτός από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν, τα κεράσια βοηθούν και στην άμεση απώλεια βάρους καθώς περιέχουν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *