Καιρός: Πενθήμερο από τα παλιά με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Πενθήμερο από τα παλιά με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Πενθήμερο από τα παλιά με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Η πρόγνωση από το Δημήτρη Ζιακόπουλο.
Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τα νησιά του Ιονίου, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι μεγάλος κυρίως για τη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Πέρα από αυτό, προβλήματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα είναι πιθανό να δημιουργήσουν οι θυελλώδεις Ν-ΝΑ άνεμοι οι οποίοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε Επίσης  Κοροναϊός: Δεν υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση στο ΕΣΥ παρά την αύξηση κρουσμάτων

Το Σάββατο (27/11), μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έρθει από την κεντρική Μεσόγειο θα προκαλέσει νέο κύκλο ισχυρών βροχών και καταιγίδων αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και σταδιακά ως αργά τη νύχτα σε όλες τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Β-ΒΑ Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι για τη Δ. Ελλάδα, τη Θράκη και το Β-ΒΑ Αιγαίο ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι και πάλι υπαρκτός. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Διαβάστε Επίσης  Το πρόσωπο με το οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά ο πλοίαρχος του Blue Horizon για τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο τον 36χρονο - Ο διάλογος (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή (28/11), βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δ. Ελλάδα και το πρωί στη Θράκη και το Α. Αιγαίο. Ως προς τους ανέμους και τις θερμοκρασίες δεν προβλέπονται αξιόλογες αλλαγές.

Τη Δευτέρα (29/11), ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το Α. Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της ΒΔ Ελλάδας.

Την Τρίτη (30/11), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση ισχυρών ΒΔ ανέμων και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά), με τις οποίες θα ξεκινήσει η ημέρα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *