Κόντρα Παγώνη – Γκάγκα για το «μαχαίρι» στα χειρουργεία: «Απαράδεκτο, είμαστε γιατροί»

Κόντρα Παγώνη – Γκάγκα για το «μαχαίρι» στα χειρουργεία: «Απαράδεκτο, είμαστε γιατροί»

Δεν θα αναβληθούν τα τακτικά χειρουργεία απαντά η Ματίνα Παγώνη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το «μαχαίρι» λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, βάζει «φρένο» στην εγκύκλιο μείωσης των τακτικών χειρουργείων που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά.

Στο σχετικό έγγραφο δίνεται οδηγία στα νοσοκομεία να περιορίσουν τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία έως και 80%, προς αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την έξαρση της πανδημίας.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN, η κ. Παγώνη απάντησε:

  • «Μάθαμε ότι σήμερα ετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας να στείλει εγκύκλιο για μείωση των τακτικών χειρουργείων. Ενημερώσαμε στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία και να αναβληθούν, γιατί θα εκτεθούμε απέναντι στον κόσμο με non covid παθήσεις και ασθένειες που περιμένει να χειρουργηθεί και έχει πάρει τα ραντεβού του. Θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο ως ΕΙΝΑΠ. Θεωρώ απαράδεκτο να γίνει αυτό. Εμείς θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια τα χειρουργεία να πραγματοποιηθούν. Ξαναγυρίζουμε πίσω, όπως πριν ένα χρόνο. Δεν θα ξαναγυρίσουμε πίσω. Αυτά τα χειρουργεία πρέπει να γίνουν. Οι άνθρωποι έχουν ζητήσει τα ραντεβού τους, ξέρουν ότι θα χειρουργηθούν. Καταλαβαίνετε την αγωνία του καθενός που είναι non covid, να θέλει να χειρουργηθεί, να λύσει το πρόβλημά του, δεν πρόκειται να το δεχθούμε αυτό. Έχουμε ενημερώσει τον υπουργό στις συναντήσεις μας, τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά.»

«Την προηγούμενη φορά ήταν για 6-7 μήνες. Και προσπαθούσαμε το καλοκαίρι να μην πάρουν άδεια κάποιοι γιατροί και νοσηλευτές, να “βγάλουν” μερικά χειρουργεία τον Αύγουστο, να μπορέσει να προχωρήσει η λίστα. Δεν είναι δυνατόν, αυτά τα πράγματα» τόνισε επίσης.

Διαβάστε Επίσης  Χρησιμοποιείτε κινητό στην τουαλέτα; Αν δείτε αυτό θα κόψετε αμέσως αυτή την συνήθεια

«Δεν θα το δεχθούμε, έχουμε ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα. Είμαστε γιατροί», σημείωσε και υπογράμμισε:

  • «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε στη μάχη και για τους covid και για τους non covid ασθενείς. Είναι άδικο να προχωρήσουμε σε τέτοιες αποφάσεις».

«Εμείς δείξαμε στα νοσοκομεία ποιοι είμαστε, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις επί δύο χρόνια, με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα συνεχίσουμε. Ας μας αφήσουν να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, τουλάχιστον για τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής» κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης  Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Δείτε πότε ξεκινά - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *