7 Οφέλη του Λεμονόνερου που Πρέπει να Γνωρίζετε

7 Οφέλη του Λεμονόνερου που Πρέπει να Γνωρίζετε

7 Οφέλη του Λεμονόνερου που Πρέπει να Γνωρίζετε

Το λεμονόνερο είναι πραγματικά ωφέλιμο λόγω των χρήσιμων ιδιοτήτων του, βοηθώντας στη διατήρηση του δέρματος και του σώματός σας υγιές και όμορφο.

Το πρωί μετά από 8 ώρες ύπνου, αποδεικνύεται ότι ένα ποτήρι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα χαμηλών θερμίδων για να ξεκινήσετε τη μέρα σας όμορφα και εύκολα, χάρη στις πολλές βιταμίνες όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, ο χαλκός και η βιταμίνη C που περιέχουν τα λεμόνια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στραγγίξετε ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ή να βάλετε 2-3 κομμάτια λεμονιού στο ποτήρι.

               7 Οφέλη του Λεμονόνερου που Πρέπει να Γνωρίζετε

Εξισορροπεί το pH του οργανισμού

Αν και περιέχει κιτρικό οξύ, το λεμόνι είναι αλκαλικό φαγητό και δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα.

Διαβάστε Επίσης  Οι φυσικές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών

7 Οφέλη του Λεμονόνερου που Πρέπει να Γνωρίζετε

Ενυδατώνει το λεμφικό σύστημα

Σας βοηθά να ξεκινήσετε την ημέρα ενυδατωμένοι. Για να μην συγκεντρώνονται τοξίνες στο σώμα και να μην έχετε άγχος, κάθε πρωί πίνετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι.

 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Επειδή το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι εξαιρετικό κατά του κρυολογήματος, ενώ η παρουσία καλίου βοηθά στην τόνωση του εγκεφάλου και ελέγχει την πίεση.

 

Βοηθά την πέψη

Η ύπαρξη λεμονιού στην καθημερινή διατροφή βοηθά στην τόνωση του πεπτικού συστήματος, βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματος να απορροφά θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε Επίσης  Παρασκευή θεραπευτικού λαδιού με σκόρδο

 

Φυσικό διουρητικό

Αυξάνει την ανάγκη για ούρηση με αποτέλεσμα να απαλλαγείτε από περιττές τοξίνες στο σώμα σας.

 

Απώλεια βάρους

Με τη βοήθεια του λεμονιού επειδή υπάρχει μεγάλη ποσότητα πηκτίνης σε αυτό βοηθά στη μείωση της όρεξης. Επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό, βοηθώντας στην απώλεια βάρους.

 

Καθαρίζει το δέρμα

Το λεμονόνερο είναι επίσης πολύ χρήσιμο στον καθαρισμό του δέρματος καθώς το κάνει το πιο φρέσκο και υγιές. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τα ψεγάδια και ακόμη αφαιρούν τις ρυτίδες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *