Κρήτη: 5χρονος ιδιοφυΐα έχει όνειρο να δουλέψει στη ΝΑΣΑ

Κρήτη: 5χρονος ιδιοφυΐα έχει όνειρο να δουλέψει στη ΝΑΣΑΚρήτη: 5χρονος ιδιοφυΐα έχει όνειρο να δουλέψει στη ΝΑΣΑ. Αυτός ο 5χρονος είναι σκέτη ιδιοφυΐα και έχει καταγωγή από την Κρήτη. Έχει όνειρο ζωής να δουλέψει στη ΝΑΣΑ!

Όλα τα παιδιά έχουν τα δικά τους ταλέντα. Μερικά παιδιά έχουν έφεση στις τέχνες ενώ άλλα παιδιά αγαπούν τα βιβλία και την μάθηση. Αυτός ο 5χρονος από την Κρήτη φαίνεται πως είναι μία σκέτη ιδιοφυϊα και έχει ως όνειρο ζωής να δουλέψει στην ΝΑΣΑ.

Αυτός ο 5χρονος έχει καταφέρει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, επειδή το μυαλό του είναι ιδιαίτερα κοφτερό και σίγουρα έχει δυνατότητες να προοδεύσει στο μέλλον. Έχει σαν στόχο ζωής να δουλέψει στην ΝΑΣΑ κι εμείς τον θαυμάζουμε. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία του 5χρονου

Ο μικρός ονομάζεται Νικόλας και κατάγεται από την Κρήτη. Είναι μόλις 5 ετών όμως ξέρει ήδη να μιλάει και να γράφει ελληνικά και αγγλικά ενώ έχει ξεκινήσει να διαβάζει βιβλία ανατομίας, αστρονομίας και γεωγραφίας. Ονειρεύεται να γίνει γιατρός για τους αστροναύτες και να δουλέψει στην ΝΑΣΑ.

Μάλιστα ζήτησε από τους γονείς του, να τον γράψουν σε φροντιστήριο αγγλικών. Έτσι, ο Νικόλας Μακρυμανωλάκης από το Ηράκλειο, είναι ο πιο μικρός μαθητής στην τάξη του. Ο ίδιος όμως ήδη από την ηλικία των 3 ετών ξέρει να διαβάζει και να γράφει.

Οι γονείς του Μανώλης και Ρόζα μίλησαν σε συνέντευξή τους για την αγωνία να προσφέρουν στον 5χρονο Νικόλα μία φυσιολογική ζωή και παράλληλα την δυνατότητα να αξιοποιήσει κάθε χάρισμα που μπορεί να έχει ο μικρός.

«Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αστροναύτης και να φτιάχνω πυραύλους. Όμως, θα μου άρεσε να δουλεύω στη NASA και ως γιατρός για τους αστροναύτες», λέει ο ίδιος. Ο Νικόλας είναι μαθητής του 54ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου και ενώ ξέρει να διαβάζει δεν του αρέσουν τα παραμύθια.

Του αρέσει να μελετά επιστημονικά βιβλία που ασχολούνται με την ανατομία, την γεωγραφία και την αστρονομία και όταν ήταν μόλις 3 ετών διάβασε το πρώτο του βιβλίο. Ο πατέρας του αναφέρει πως ήταν από 6 μηνών ο Νικόλας είχε δείξει ότι είναι πολύ μπροστά για την ηλικία του.

Διαβάστε Επίσης  Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε έναν νέο Απόστολο Παύλο»

Όμως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι γονείς του πίστευαν ότι δεν διαφέρει από όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Όταν ήταν δύο ετών χρησιμοποίησε έναν πίνακα με μαγνητάκια γραμμάτων και άρχισε να σχηματίζει λέξεις που άκουγε.

Έμαθε να γράφει ελληνικά αλλά και αγγλικά. Οι δάσκαλοί του στον παιδικό σταθμό τον έβαλαν να κάνει μάθημα σε μεγαλύτερα παιδιά. Οι γονείς του λένε πως ήταν τυχεροί επειδή ο Νικόλας είχε από την αρχή μέχρι και σήμερα άριστους εκπαιδευτικούς δίπλα του.

Οι δάσκαλοι του, αναγνώρισαν τις δυνατότητές του και προσπάθησαν να μην τον κρατήσουν πίσω. Η νηπιαγωγός του όταν ο Νικόλας ήταν 4 ετών, διέκρινε το κοφτερό του μυαλό και το γνωστικό του επίπεδο αφού ο μικρός ήξερε ήδη πράγματα που τα παιδιά διδάσκονται στο Δημοτικό.

Πρότεινε λοιπόν στους γονείς του να επισκεφθούν αναπτυξιολόγο προς αξιολόγηση και οι ίδιοι την άκουσαν. Οι γονείς του λένε ότι ο Νικόλας έχει δίψα για μάθηση όμως δεν θέλουν να χάσει την παιδικότητά του.

Ο δείκτης νοημοσύνης του συνδυάζεται με χαριστικά όπως η ενσυναίσθηση, η κοινωνικότητα και η φαντασία και δεν χρειάστηκαν επιπλέον οδηγίες για να διαχειριστούν τον μικρό. Ο πατέρας λοιπόν αναφέρει πως η γραμμή που ακολούθησε είναι να του φέρονται φυσιολογικά.

Οι γονείς ήθελαν ο μικρός να καταλάβει ότι η γνώσεις και η αντίληψη που έχει είναι φυσιολογικές και όχι κάτι που πρέπει να υπερηφανεύεται και να επιδεικνύει σε όσους συναναστρέφεται. Ήθελαν να του δείξουν ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά εκεί έξω με αντίστοιχα χαρίσματα στη ζωγραφική ή στον αθλητισμό.

“Γενικά, του δίνουμε το περιθώριο, μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο να κάνει ο ίδιος τις επιλογές του και να κρίνεται βάση της ηλικίας του από αυτές, τον ωθούμε να μάθει ό,τι εκείνος θέλει ανεξάρτητα αν αυτό που θέλει να μάθει ή να ασχοληθεί είναι για μικρότερα ή για μεγαλύτερα παιδιά .

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι εξαιρούνται από τις κατασχέσεις

Δεν τον πιέζουμε και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε με τον τρόπο μας να του επηρεάσουμε την κρίση με το τι θα ασχοληθεί. Το φροντιστήριο Αγγλικών για παράδειγμα, είναι μία δική του επιθυμία, χωρίς να έχουμε την απαίτηση να πάρει σώνει και ντε proficiency στα 12“.

Η μητέρα αναφέρει πως όταν ο Νικόλας ήταν 1,5 έτους με την πιπίλα του, καθόταν μπροστά στον πίνακα με τα μαγνητάκια και έλεγε στα ελληνικά και στα αγγλικά την ΑΒ ενώ ήξερε ήδη να μετράει. «Ο Νικόλας έδειχνε πως είχε έφεση στα γράμματα από μικρός, είναι παρατηρητικός, έχει φωτογραφική μνήμη», αναφέρει.

Στα 5 του χρόνια ο Νικόλας γνωρίζει όλες τις σημαίες των κρατών ενώ είναι άριστος στην ορθογραφία και των ελληνικών και των αγγλικών. Γνωρίζει με λεπτομέρειες το ηλιακό μας σύστημα και την ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

Ο επόμενος στόχος του είναι να μάθει κι άλλες ξένες γλώσσες. Παίρνει στα χέρια το κινητό της μαμάς του και κατεβάζει εφαρμογές με προσομοίωση πλανητών και αναγραμματισμούς στα αγγλικά. Οι γονείς του ανησυχούν και δεν θέλουν το παιδί τους να μεγαλώσει πιο γρήγορα. Θέλουν να απολαύσει την ηλικία του.

Έχουν τους ενδοιασμούς τους σχετικά με τα μαθησιακά πρότυπα και την οριζόντια μάθηση που επικρατεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και δεν γνωρίζουν αν το ενδιαφέρον που παρουσιάζει μέχρι και σήμερα ο μικρός σε κάτι που ο ίδιος ήδη γνωρίζει συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ήδη σε επαφές με δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς εγχώριους φορείς προκειμένου να εξαντλήσουν όλα τα απαραίτητα εχέγγυα εντός της Ελλάδος που θα χρειαστεί ο μικρός στο μέλλον. Όπως αναφέρει και οι δύο το εξωτερικό πάντα θα είναι μία επιλογή.

Μέχρι και σήμερα τα μοναδικά πρότζεκτ που έχουν πέσει στο τραπέζι προέρχονται από το εξωτερικό καθώς μόνο εκεί υπάρχουν οι δομές που να μπορούν να βοηθήσουν να εξελιχθεί ένα άτομο με ειδικά χαρίσματα πάνω σε ορισμένα αντικείμενα.

All photos via: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *