Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα ντομάτας

Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα ντομάταςΚαλές, ώριμες, αρωματικές ντομάτες ποιότητας, λίγο χρόνο και καλή διάθεση. Η τέλεια συνταγή για ντομάτα δεν θέλει πολλά!

              Πώς θα φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα ντομάτα

Υλικά

1 κιλό ώριμες ντομάτες

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Λίγο ξύδι

Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Ρίξτε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι με βραστό νερό και αφήστε τις εκεί για περίπου ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η φλούδα τους. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη και χοντροκόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια.

Διαβάστε Επίσης  Leftovers - Σάλτσα για ψητό στα γρήγορα

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μαλακώστε το για πέντε με επτά λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο αλλά όχι σκούρο και στη συνέχεια, ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα αν είναι απαραίτητο, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι και τον βασιλικό, διατηρώντας τα φύλλα του ολόκληρα. Αφήστε τα υλικά να τσιγαριστούν και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε τέλος, τα καρυκεύματα. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αν επιθυμείτε πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε Επίσης  Πως φτιάχνουμε σπιτικό βούτυρο

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *