Ποδήλατο: πόσο καλή άσκηση είναι για το σώμα;

Ποδήλατο: πόσο καλή άσκηση είναι για το σώμα;Ποδήλατο: πόσο καλή άσκηση είναι για το σώμα;

Είναι μια από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και στο σπίτι σας και να κάψετε μέχρι και 400 θερμίδες. Τι άλλο, όμως, πρέπει να γνωρίζετε;

Είτε στατικό, είτε όχι, το ποδήλατο είναι μια διαδεδομένη άσκηση που κάνει καλό σε όλο το σώμα. Υπάρχουν, όμως, κάποιες διαδεδομένες απορίες.

Ποδήλατο: πόσο καλή άσκηση είναι για το σώμα;Κάνει κακό στα γόνατα;

Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως σε ποδηλάτες που χρησιμοποιούν υψηλές ταχύτητες και χαμηλά ρυθμισμένη σέλα ή ανισοσκελία. Απεναντίας, η ποδηλασία με χαμηλές αντιστάσεις και γρήγορες περιστροφές, σε μια σωστά ρυθμισμένη σέλα και διόρθωση της ανισοσκελίας, μπορεί να σας προστατέψει. Αν έχετε ήδη πρόβλημα στα γόνατα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Διαβάστε Επίσης  Το θαυματουργό ρόφημα που σκοτώνει το λίπος!

 

«Φουσκώνει» τους μηρούς;
Περισσότερο τονώνει τα πόδια και αυξάνει την αντοχή, ενώ οι γρήγορες περιστροφές βοηθούν και στο να γίνουν πιο λεπτά

.
Ποια σημεία του σώματος ωφελεί;
Αποτελεί μια από τις ασκήσεις που θα σας χαρίσουν υπέροχους κοιλιακούς. Μπορείτε, μάλιστα, να συμπεριλάβετε ολόκληρο τον κορμό σας, σφίγγοντας τον αφαλό και πιέζοντάς τον προς τα μέσα.

 

Πώς να καταπολεμήσετε τον πόνο της σέλας
Προσπαθήστε να κάθεστε όσο πιο πίσω γίνεται και να φοράτε ενισχυμένα κολάν. Όταν καταφέρετε να βελτιώσετε τη φόρμα σας και να δυναμώσετε τον κορμό σας, το αίσθημα του πόνου θα εξαφανιστεί.

Διαβάστε Επίσης  4 καλοί λόγοι για να ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *