Καπραβέλος: Μας βρίζουν και φεύγουν, θα γίνουμε Ρουμανία

«Κλειστό λόγω πληρότητας» το νοσοκομείο «Παπανικολάου» σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο. Δραματικοί τόνοι για την κατάσταση και ο «μονόδρομος του lockdown».
Ολοένα και πιο ασφυκτική είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ, με τους γιατρούς να περιγράφουν τον εφιάλτη στις εφημερίες. Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, μόνο οι 44 ασθενείς των οποίων η κατάσταση κρίθηκε πιο σοβαρή έμειναν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι 61, έφυγαν μόνοι τους γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι.

Διαβάστε Επίσης  Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν! Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

«Οι άνθρωποι μας βρίζουν διότι είχαν τεράστια αναμονή. Οι συνάδερφοί μας είναι εξουθενωμένοι» είπε στον ΣΚΑΪ χαρακτηριστικά.

Χωρίς υποχρεωτικότητα το lockdown μπορεί να γίνει μόνη λύση, τόνισε επίσης ο κ. Καπραβέλος, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι μόνο οι covid ασθενείς, αλλά είναι και οι non-covid ασθενείς.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία» υπογράμμισε.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη, τοπικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες

Ανησυχία προκαλούν και τα στοιχεία για το προφίλ των ασθενών καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ. Καπραβέλο είναι άνθρωποι ηλικίας 40-50 ετών και όχι ηλικιωμένοι ενώ ένα ποσοστό 15% – 20% των ανθρώπων που απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο ήταν εμβολιασμένοι που έχουν εμβολιαστεί νωρίς αλλά δεν μπορούν να κάνουν ακόμη την τρίτη δόση επειδή δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο. Οι τελευταίοι ευτυχώς είχαν πιο ελαφρά συμπτώματα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *