XANIA«Πάνε για ρακές με τα κουμπούρια»: Καζάνι που βράζει η κατάσταση στην Κρήτη με αφορμή τον «Σασμό»

XANIA«Πάνε για ρακές με τα κουμπούρια»: Καζάνι που βράζει η κατάσταση στην Κρήτη με αφορμή τον «Σασμό»Καζάνι που βράζει θυμίζει το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στα ορεινά χωριά των Χανίων, αφού η πολυσυζητημένη σειρά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha “Σασμός” έχει σταθεί η αιτία να επικρατήσει αναβρασμός και αναταραχή στην περιοχή, ξυπνώντας μνήμες του παρελθόντος, που μόνο πόνο και οργή έχουν προκαλέσει.

Ο «Σασμός» έκανε αρκετούς κατοίκους των χωριών αυτών να σκέφτονται πως μια σπίθα είναι αρκετή, ώστε να φουντώσει η ξεχασμένη «πυρκαγιά», που έληξε πριν από 57 χρόνια, έχοντας προηγουμένως στερήσει τη ζωή σε συνολικά 90 ανθρώπους. Ο ατέρμονος κύκλος αίματος ανάμεσα στην οικογένεια των Σαρτζέτηδων και των Πεντάρηδων κινδυνεύει να αναβιώσει με αφορμή το δημοφιλές σίριαλ. Αποκορύφωμα στάθηκε το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες ειπώθηκε σε ένα επεισόδιο το όνομα και το επίθετο άμεσα εμπλεκομένου στην πιο αιματηρή βεντέτα που έχει γνωρίσει ο τόπος!

Ένας απόγονος της οικογένειας που αναμείχθηκε στη μεγάλη τραγωδία των Χανίων κάνει λόγο για κλίμα ανησυχίας και φόβου στην περιοχή. Πριν από περίπου έναν μήνα ο ίδιος ανέβηκε στην Αθήνα, με σκοπό να κινηθεί νομικά εναντίον της σειράς. Παράλληλα ήρθε σε επικοινωνία με μέσα ενημέρωσης, στην προσπάθειά του να ακουστεί η φωνή του και να βρει το δίκιο του. Αίτημά του είναι να σταματήσει να μεταδίδεται ο «Σασμός», ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην Κρήτη. Η «Espresso» επικοινώνησε μαζί του για να διαπιστώσει τελικά ότι το ζήτημα προσωρινά έχει «παγώσει», αφού ο 67χρονος δεν είχε καταφέρει τόσες ημέρες να βρει δικηγόρο που να αναλαμβάνει την υπόθεσή του.

«Μόλις ακούν περί τίνος πρόκειται, βρίσκουν δικαιολογίες για να μη συνεργαστούμε. Ήρθα σε επαφή με συνολικά οκτώ δικηγόρους, εκ των οποίων ορισμένοι διορίστηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγα στην προσπάθειά μου να βγάλω άκρη!

Διαβάστε Επίσης  Χειροπέδες σε 55χρονη που χαράκωνε μωρά

Συγκεκριμένα, μου χορήγησαν δύο φορές δικηγόρο, αλλά και οι δύο αρνήθηκαν τελικά να με αναλάβουν. Απευθύνθηκα και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και εξήγησα πως θέλω να βρω δικηγόρο και θα τον πληρώσω μόνος μου, δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μου, αλλά ότι δεν δεχόταν κανείς» είπε αρχικά στην «Espresso» ο 67χρονος άνδρας και συνέχισε: «Τελικά κατάφερα να βρω δικηγόρο πριν από λίγες μέρες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έρθω στην Αθήνα για να καταθέσω επιτέλους την αγωγή».

Ο 67χρονος είδε πρόσφατα τον τάφο της μητέρας του να βεβηλώνεται από μέλη της οικογένειας των Σαρτζέτηδων. Όπως εξηγεί αποκλειστικά στην «Espresso», ο λόγος είναι ότι η γυναίκα αυτή ταυτίζεται με την Καλλιόπη της δημοφιλούς σειράς, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη!

Ο πραγματικός γιος της Καλλιόπης εξηγεί πως η παραγωγή του «Σασμού» έδωσε στην ηθοποιό το όνομα της μητέρας του, ενώ καταγγέλλει ότι χρησιμοποίησαν και το επίθετο της οικογένειάς της! «Στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 19 Οκτωβρίου ακούστηκε και το επίθετο Πεντάρης.

Η μητέρα μου ονομαζόταν Καλλιόπη Πεντάρη επισήμανε ο άνδρας, συμπληρώνοντας πως για τον λόγο αυτό στα χωριά των Χανίων θεωρείται πλέον η μάνα του φόνισσα, αφού στη σειρά η Καλλιόπη συμμετείχε σε φόνο. «Η μάνα μου δεν ήταν φόνισσα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να σταματήσει αυτό το σίριαλ.

Ο πραγματικός σασμός έρχεται όταν τελειώνει ειρηνικά μία βεντέτα και οι οικογένειες κάνουν μία άτυπη συμφωνία μεταξύ τους ότι δεν θα ξανασυζητήσουν ποτέ όσα συνέβησαν. Από την ημέρα που άρχισε να προβάλλεται η σειρά όλοι γι’ αυτό μιλάνε, όπου βρεθούν και όπου σταθούν» τόνισε.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Αυτό είναι το μέλλον της Ιουλίας στη σειρά

Μάλιστα, έκανε σαφές πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι αγανακτισμένοι, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το «λουκέτο» που μπήκε σε τρία καφενεία, υπό τον φόβο ενός νέου μακελειού. «Οι ντόπιοι φοβούνται ότι θα αναβιώσει η βεντέτα. Έκλεισαν τα καφενεία τους γιατί τον τελευταίο καιρό έρχονταν άνδρες και από τις δύο οικογένειες αρματωμένοι και έτοιμοι για καβγά. Πήγαιναν να πιουν ρακές με τα κουμπούρια και αυτά τα πράγματα δεν θέλουν πολύ να γίνουν.

Ένας κουζουλός να βρεθεί με άγριες διαθέσεις και έγινε το κακό» εξήγησε ο 67χρονος, επισημαίνοντας πως στην τηλεοπτική σειρά μέχρι στιγμής έχουν δείξει μόνο τέσσερις από τους 90 φόνους. «Τι θα γίνει δηλαδή στη συνέχεια, αν από τώρα τα πράγματα είναι έτσι; Αν από τους τέσσερις πρώτους φόνους επικρατεί τέτοιο κλίμα;» αναρωτήθηκε.

Ο 67χρονος εξήγησε ότι πλέον στα ορεινά χωριά των Χανίων οι κάτοικοι έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα». «Οι μισοί έρχονται και με πιάνουν και μου λένε “Μην πας να κάνεις αγωγή, θα το κανονίσουμε εμείς”. Οι άλλοι μισοί μου λένε “Πήγαινε να βγάλεις άκρη, μήπως σταματήσει επιτέλους αυτή η ιστορία ήρεμα και πολιτισμένα”.

Έμαθα όμως ότι είναι και ορισμένοι απόγονοι των Σαρτζέτηδων που θέλουν να συνεχίσει να μεταδίδεται η σειρά, “μόνο και μόνο για να αποδείξουν πως γ@@@σαν τους Πεντάρηδες”.

Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχουν παιδεία ούτε πολιτισμός, για τον λόγο αυτό προσπαθώ να σταματήσει ο “Σασμός” Θέλω ειρήνη. Καθημερινά δέχομαι κλήσεις από πακιστανικά νούμερα και απειλές» κατέληξε ο γιος της πραγματικής Καλλιόπης μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *