Έναρξη Αυθεντικού Μαραθώνιου στην Αθήνα

Έναρξη Αυθεντικού Μαραθώνιου στην ΑθήναΣτις εννέα το πρωί της Κυριακής ξεκινάει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος από την περιοχή του Μαραθώνα για 38η φορά. Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω του κορωνοϊού, ο Μαραθώνιος είναι και πάλι εδώ. Θα τρέξουν 9.800 δρομείς από 83 χώρες σε μία διαδρομή 42.195 μέτρων.

Οι αθλητές θα τρέξουν σε δυο γκρουπ με διαφορά 45 λεπτών. Κάθε γκρουπ θα είναι χωρισμένο σε οκτώ μπλοκ, έτσι ώστε να μην τρέξουν όλοι μαζί στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την πανδημία.

Διαβάστε Επίσης  Κρήτη: Δύο γυναίκες ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου

Ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το χρονικό όριο είναι 7 ώρες. Στο τέλος της διαδρομής οι δρομείς θα διανύσουν τα τελευταία 170 μέτρα. Σήμερα Κυριακή, είναι επίσης προγραμματισμένοι οι αγώνες των 5.000 μέτρων (08:00 και 09:00) με 10.000 δρομείς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης στον αρχαιολογικό Τύμβο του Μαραθώνα, Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Τύμβου και κατέληξε στην αφετηρία του Μαραθωνίου, με τα 17 ζευγάρια να διανύουν τη διαδρομή των 5χλμ. κρατώντας την Ιερή Φλόγα, η οποία άναψε στο μέρος όπου το πρωί της Κυριακής (14/11, 09:00) είναι προγραμματισμένη η έναρξη του αγώνα.

Διαβάστε Επίσης  Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο

Στον αγώνα των 10 χλμ. που άνοιξε την αυλαία των αγωνιστικών εκδηλώσεων, χθες Σάββατο, νικητές ήταν ο Γιώργος Τάσσης και η Αναστασία Μαρινάκου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 14.11.2021

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *