«Ευαγγελισμός»: Στο 38% οι εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ

«Ευαγγελισμός»: Στο 38% οι εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ«Ευαγγελισμός»: Στο 38% οι εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ

«Θέμα χρόνου είναι η κατάσταση στην Αθήνα να γίνει ασφυκτική όσο της Θεσσαλονίκης», προειδοποίησε ο επικουρικός πνευμονολόγος Σταμάτης Τσιπιλής, καθώς στον «Ευαγγελισμό» κλείνει η χθεσινή εφημερία με 75% επιβάρυνση, δηλαδή 20 νέες εισαγωγές, ενώ στη ΜΕΘ δεν απομένουν διαθέσιμες κλίνες.

«Ένας διασωληνωμένος είναι στον όροφο τέσσερις ημέρες σε αναμονή για κρεβάτι Εντατικής. Κατέρρευσαν συνάδελφοι. Χρειάζονται επαναλαμβανόμενα τεστ και στο νοσοκομείο, καθώς οι εμβολιασμένοι συνιστούν το 38% των εισαγωγών και παρουσιάζουν συμπτώματα στο όριο της διασωλήνωσης», πρόσθεσε ο πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού». Όλα τα παραπάνω αποκάλυψε ο επιμελητής Β’, πνευμονολόγος στον «Ευαγγελισμό», Σταμάτης Τσιπιλής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Πέρα από τη δραματικότητα της περιγραφής των συνθηκών που επικρατούν σε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτήρια της χώρας, ιδιαίτερη σημασία έχει η αποκάλυψη πως το 38% των εισαγόμενων περιστατικών στην κλινική Covid είναι εμβολιασμένοι ασθενείς.

Διαβάστε Επίσης  Η καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο

Η «Ζούγκλα» επιχείρησε να έλθει σε επαφή με τον κ.Τσιπιλή, ο οποίος την Παρασκευή βρισκόταν σε ένα συνέδριο. Ο πνευμονολόγος, μόλις αναφερθήκαμε σε όσα υποστήριξε στην εκπομπή της ΕΡΤ, μας δήλωσε πως «τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν». Αμέσως μετά μας επισήμανε πως το αρμόδιο Σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» «προτίθεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα»

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Σωματείου θα είμαι στη διάθεσή σας για δήλωση ή συνέντευξη», κατέληξε ο γιατρός του «Ευαγγελισμού».

Παρακολουθείστε το video με τις δηλώσεις του Πνευμονολόγου στη Δημόσια Τηλεόραση.

Τίθεται, λοιπόν, ένα βασικό ερώτημα. Όπως προκύπτει τόσο από το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης όσο και από το επίμαχο σημείο του σχετικού βίντεο, ο γιατρός κ. Τσιπιλής όντως υποστήριξε πως το 38% των ασθενών που νοσηλεύονται νοσούν με βαριά συμπτώματα, πνευμονίες κ.λπ. Συμπεραίνουμε, παρακολουθώντας το μαγνητοσκοπημένο υλικό, ότι δεν διαστρεβλώθηκε κανένα στοιχείο εξ όσων υποστήριξε δημόσια και διά ζώσης ο πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού». Προς τι, λοιπόν, η αναμενόμενη ανακοίνωση του Σωματείου και προς τι αυτή η δήλωση του γιατρού «περί διαστρεβλώσεως»;

Διαβάστε Επίσης  Στα 860 ευρώ ο βασικός μισθός στον Σκλαβενίτη.

Συμπεραίνομε και μάλλον ασφαλώς πως κάποιοι έσπευσαν να ψέξουν τον κ. Τσιπιλή για όσα είπε στην ΕΡΤ και για την εικόνα που περιέγραψε ως προς τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν στο εν λόγω θεραπευτήριο. Για τον λόγο αυτόν, ο επιμελητής Β’ κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» και αναμένει στήριξη από το Σωματείο του. Μόνον που με αυτόν τον τρόπο ούτε λύνονται τα προβλήματα λειτουργίας των ΜΕΘ ούτε θα διασωθεί το ΕΣΥ ούτε και θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Όσον αφορά στον επιστημονικό διάλογο, ας το αφήσουμε καλύτερα. Μετά την Big Farma έχουμε ήδη αρχίσει να μιλάμε για Big Government – και έχει ο Θεός!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *