Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου

Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες ΚαρπάθουΜπακλαβας Καρπάθικος : Συνταγή για Δίπλες Καρπάθου. Ο Καρπάθικος μπακλαβάς είναι Χριστουγεννιάτικο γλυκό το οποίο μοιάζει με τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες. Γίνεται μια ζύμη που ανοίγεται σε φύλλο, τις τηγανίζουμε και μετά τις σιροπιάζουμε.

Υλικά

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κιλό
Ελαιολαδο 165 ml
Σπορέλαιο 165 ml
Νερό 330 ml
Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το σιρόπι
Ζαχαρη 1 κιλό
Νερό 500ml
Λεμονι Λίγο χυμό
Μελι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Μαστιχα Κατά βούληση κοπανισμένη
Κανελά Κατά βούληση
Τραγανές μελωμένες, δίπλες Καρπάθου για μικρούς και μεγάλους φτιαγμένες με…βέργα!

 

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και αφού την ετοιμάσουμε την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά για να ξεκουραστεί.

Διαβάστε Επίσης  Κρασάτο κοτόπουλο κατσαρόλας

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη ανοίγουμε ένα μεγάλο στρογγυλό φύλλο χρησιμοποιώντας ξυλίκι ή αλλιώς βέργα. Τυλίγουμε το φύλλο γύρω από το ξυλίκι και στην συνέχεια βγάζουμε το ξυλίκι μέσα από το φύλλο. Το πατάμε λιγάκι με το χέρι και κόβουμε λοξά. Στην συνέχεια γυρίζουμε ην κάθε δίπλα και την τσιμπάμε στις άκρες για να γίνει σαν βαρκούλα.

Τηγανίζουμε τις δίπλες σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού. Αφού το σιρόπι πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε όσο μέλι θέλουμε.

Διαβάστε Επίσης  Η κλασσική συνταγή για μπουγάτσα

Δείτε ακόμα Πρωτότυπες λαχταριστές δίπλες λουλούδια
Το σιρόπι μας είναι έτοιμο και περιχύνουμε με αυτό τις δίπλες μας. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με μαστίχα κοπανισμένη και κανέλα και απολαμβάνουμε.

Tips για τον Μπακλαβα Καρπάθικο : Δίπλες Καρπάθου

Μπορούμε στο πασπάλισμα να βάλουμε και καβουρδισμένο άσπρο αμύγδαλο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *