Κορονοϊός – Νέα μέτρα στις εκκλησίες: Ουρές, συνωστισμός και «αντίο» μάσκες

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Τα νέα μέτρα στις εκκλησίες αναφορικά με τον κορονοϊό τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου (06.11.2021), ωστόσο το πρώτο… crash test για την εφαρμογή τους ήταν σήμερα (07.11.2021), με αφορμή την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Πιστοί χωρίς μάσκες και αποστάσεις βρέθηκαν σε Ιερό Ναό στο κέντρο της Αθήνας.

Αφού τελέστηκε η Λειτουργία με κλειστές τις πόρτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της, ο κόσμος δημιούργησε μεγάλες ουρές, όπως κατέγραψε η κάμερα του newsit.gr, προκειμένου να λάβει την Θεία Κοινωνία και το αντίδωρό του.

Διαβάστε Επίσης  Ενέδρα θανάτου στο Ψυχικό

Κορονοϊός – Νέα μέτρα στις εκκλησίες: Ουρές, συνωστισμός και «αντίο» μάσκες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του ναού υπήρχε ανακοίνωση που έλεγε χαρακτηριστικά πως “όσοι διστάζετε να εισέλθετε στο ναό μπορείτε να παραμείνετε στον προναό ή στον περίβολο. Οι υπεύθυνοι του ναού σεβόμενοι την θεοειδή προσωπικότητα του κάθε πιστού, αρνούνται να αστυνομεύουν τους εκκλησιαζόμενους”.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι στην εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλούσε όλους τους πιστούς και τον κλήρο “να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας”, στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό).

Διαβάστε Επίσης  Χωρίς τις κάπες τους, παρά την κακοκαιρία, οι Εύζωνες στο Σύνταγμα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση