Νέα μέτρα: Τα 5 παράδοξα που μπαίνουν στη ζωή μας

      Νέα μέτρα: Τα 5 παράδοξα που μπαίνουν στη ζωή μαςΝέα μέτρα: Τα 5 παράδοξα που μπαίνουν στη ζωή μας

Σε εφαρμογή μπήκαν νέα μέτρα, τα οποία όπως φαίνεται δεν θα είναι και τα μοναδικά για το χειμώνα. Τα 5 παράδοξα που φέρνουν και θέτουν σε αμφισβήτηση την τήρηση τους.

      Νέα μέτρα: Τα 5 παράδοξα που μπαίνουν στη ζωή μας

Τα νέα μέτρα που μπήκαν σε εφαρμογή επιβεβαιώνουν την «πρόθεση» της κυβέρνησης να μπερδεύει τον κόσμο με τους περιορισμούς και θα θέτει σε ανοιχτή αμφισβήτηση την τήρηση τους.

Λίγο καιρό μετά τις συνεχείς ανακοινώσεις για τον κορονοϊό, οι οποίες αυτοαναιρούνταν, αυτή την φορά μπαίνει μια γραμμή ανάμεσα σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Και αν οι πρώτοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, οι δεύτεροι προκειμένου να απολαύσουν τις δραστηριότητες τους πρέπει να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά ακόμη και σε… ανεμβολίαστους.

Βεβαίως, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ, καθώς το Σαββατοκύριακο θα επιβαρύνει οικονομικά περισσότερο τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Τα 2 rapid test που θα κάνουν την εβδομάδα θα τους καλύπτουν μόνο τις εργάσιμες μέρες, ενώ τις υπόλοιπες θα βγαίνουν «άχρηστα».

Διαβάστε Επίσης  Λύγισαν οι εύζωνες στην κηδεία του 24χρονου Σπύρου Θωμά

Και αυτό γιατί για να πάει κάποιος τη Δευτέρα στη δουλειά του πρέπει να έχει rapid. Και το δεύτερο γίνεται Τετάρτη, άρα καλύπτει έως την Παρασκευή.

Σε περίπτωση λοιπόν, που κάποιος εργάζεται καθημερινή και θελήσει να απολαύσει το Σαββατοκύριακο και να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα, θα πρέπει να βάλει ακόμη μία φορά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει το νέο τεστ.

Μάλιστα, το δεύτερο παράδοξο των νέων μέτρων είναι το γεγονός πως οι έλεγχοι θα γίνονται από ανεμβολίαστους αστυνομικούς και σε περίπτωση παράβασης, θα κόβουν πρόστιμο σε ανεμβολίαστο πολίτη!

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, περίπου το 40% στην αστυνομία δεν έχει εμβολιαστεί και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, γιατί «ποιος θα κάνει τον έλεγχο αν τεθούν σε αναστολή;».

Τα παράδοξα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς οι ανεμβολίαστοι μπορεί να μεταφέρουν τον κορονοϊό ή να κολλήσουν σε υπαίθριο χώρο που θα πίνουν καφέ, όχι όμως σε λίγα τετραγωνικά που είναι ένα λεωφορείο με κλειστά παράθυρα.

Συγκεκριμένα, θα πληρώνουν τεστ για τις δραστηριότητες τους, ώστε να προστατευτεί η κοινωνία αλλά και ο εαυτός τους από τον ιό, όμως στα ΜΜΜ δεν κινδυνεύουν παρά το γεγονός πως ο ένας είναι δίπλα στον άλλον!

Διαβάστε Επίσης  Συναγερμός στο Ίλιον για την εξαφάνιση του 12χρονου Γιώργου

Παρόλα αυτά, τα νέα μέτρα δεν προκαλούν αγανάκτηση μόνο στους ενήλικες, αλλά και στα παιδιά. Ένας μαθητής κάνει 2 self test εβδομαδιαίως για να πάει σχολείο, όμως σε καταστήματα λιανεμπορίου και εστίασης για να μπει πρέπει να έχει αποτέλεσμα τεστ 24 ωρών.

Φυσικά, το «κερασάκι στην τούρτα» του νέου αλαλούμ δεν είναι άλλο από την είσοδο χωρίς προσκόμιση τεστ στις εκκλησίες.

Την στιγμή που και η Ουγκάντα (χώρα που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο δημόσιο λόγο, ως κράτος κατώτερου των περιστάσεων) κλείνει εκκλησίες και θρησκευτικούς χώρους, στην Ελλάδα μπορείς να μπεις σε κλειστό χώρο λατρείας χωρίς έλεγχο.

Τα νέα μέτρα λοιπόν, που μπαίνουν σε εφαρμογή από σήμερα Σάββατο 6 Νοεμβρίου είναι ένα κρας τεστ για την κοινωνία, καθώς μπορεί να μην αναχαιτίσουν τον κορονοϊό, σίγουρα όμως θα φέρουν νοικοκυριά στα όρια της απελπισίας.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *