Ρόδος – Ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα ο παππούς της 8χρονης που κακοποιήθηκε

Ο λόγος που ο 78χρονος μπήκε ξανά στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι η κατάθεση μιας 52χρονης ομογενούς από τις ΗΠΑ, την 23η Οκτωβρίου 2021, στην Ασφάλεια του Ηρακλείου, βάσει της οποίας υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού από το 1978 μέχρι το 1982

Ρόδος – Ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα ο παππούς της 8χρονης που κακοποιήθηκε

Νέες διαστάσεις παίρνει το θρίλερ με την κακοποίηση της 8ης στη Ρόδο, καθώς ο παππούς της κλήθηκε εκ νέου σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων.

  • Ρόδος – Ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα ο παππούς της 8χρονης που κακοποιήθηκε

Και ενώ δεν έχει γίνει ακόμα η αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού που έχει συλλέξει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για την υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι και βασική ύποπτο τη θεία του, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική της Ρόδου», ο παππούς της μικρής καλείται να παράσχει εξηγήσεις στο πλαίσιο της νέας προκαταρκτικής.

Οι πράξεις που διερευνώνται είναι οι εξής:

  • Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
  • Γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση
  • Πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση
  • Κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση

Η κατάθεση που τον «καίει»

Ο λόγος που ο 78χρονος μπήκε ξανά στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι η κατάθεση μιας 52χρονης ομογενούς από τις ΗΠΑ, την 23η Οκτωβρίου 2021, στην Ασφάλεια του Ηρακλείου, βάσει της οποίας υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού από το 1978 μέχρι το 1982.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη, τοπικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες

Φέρεται, μάλιστα, να είχε καταγγείλει την κακοποίησή της τον Ιανουάριο του 2012 με επιστολή της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή κάποια εξέλιξη στην υπόθεση.

Όπως ισχυρίστηκε, είδε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στη Ρόδο για την 8χρονη, ενώ όταν άκουσε το όνομα του παππού αποφάσισε να ενημερώσει (ξανά) για τον εφιάλτη που είχε ζήσει η ίδια.

Τι κατέθεσε ο σύντροφος της θείας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σύντροφος της 50χρονης θείας, η οποία μέχρι πρότινος ήταν η βασική ύποπτος για την κακοποίηση της 8χρονης, σε κατάθεσή του υποστήριξε ότι η ανήλικη τούς είχε δείξει σε tablet σκηνές από σελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι ο παππούς την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ισχυρισμούς που είχε υποστηρίξει και η θεία, ενώ και η μητέρα του παιδιού είχε αρχικώς βάλει στον κάδρο των υπόπτων τον πατέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι ο παππούς είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για τα ίδια αδικήματα την 14η Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς η κόρη του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να ήταν δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος.

Διαβάστε Επίσης  Υπόθεση Φλώρου: Και τώρα οι διώξεις των πλαστογράφων - Ο ένας έδωσε τη βεβαίωση και στη Βίκυ Σταμάτη

Ο 78χρονος είχε τότε αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονταν, τονίζοντας ότι εκείνος και η σύζυγός του έχουν αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή των παιδιών. Παράλληλα, υποστήριξε πως μόλις η κόρη του διαπίστωσε τον ερεθισμό στα γεννητικά όργανα της 8χρονης ήθελε να καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Όσον αφορά, δε, στην κόρη του, επεσήμανε ότι έχει προβλήματα, αλλά και πως έχει προκαλέσει θέματα στο παρελθόν, ωστόσο την έχουν συγχωρέσει, διευκρινίζοντας ακόμα ότι ο ίδιος απλά είναι αυστηρός και με το 8χρονο παιδί.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Υπενθυμίζεται ότι από την ιατροδικαστική εξέταση και την εξέταση γυναικολόγου διαπιστώθηκε ότι η 8χρονη είχε φλεγμονή, αλλά και μερική ρήξη του παρθενικού της υμένα.

Αποκλείστηκε, επίσης, να έχει υποστεί παρά φύση βιασμό, ενώ «διαψεύστηκε» η ακατάληπτη περιγραφή του παιδιού που πάσχει από νοητική στέρηση, σύμφωνα με την οποία ο παππούς της τής έβαλε κάτι που περιγράφει σαν μαχαίρι.

Στην τελευταία του έκθεση ο ιατροδικαστής, πιθανολογεί ότι η κακοποίηση του παιδιού προήλθε από δάκτυλο. Κάτι που είχε ομολογήσει αρχικά η θεία, ωστόσο πήρε πίσω.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *