Καιρός – Καλλιάνος: «Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη»

Καιρός – Καλλιάνος: «Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη»

Ο καιρός θα έχει… γλυκό πρόσωπο τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για άνοδο της θερμοκρασίας από την προσεχή Πέμπτη, 04.11.2021, σε σχεδόν… ανοιξιάτικα επίπεδα μιλώντας ακόμη και για θερμοκρασίες 28 βαθμών Κελσίου.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να κάνει την πρόβλεψη πως -σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η… μίνι άνοιξη θα διαρκέσει και μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος:

«Αρκετά θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, από την ερχόμενη Πέμπτη και έπειτα, φαίνεται ότι θα κινηθούν βορειότερα και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου και προφανώς συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Διαβάστε Επίσης  Μόσιαλος: Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού για την ταυτόχρονη λοίμωξη Flurona από γρίπη και κορωνοϊό

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία να αρχίσει να ανεβαίνει σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα και λόγω και των υψηλών τιμών της βαρομετρικής πίεσης που θα επικρατήσουν στη νοτιοανατολική Ευρώπη φαίνεται ότι και τα διαστήματα με καλό καιρό θα είναι μεγάλα.

Η αρχή θα γίνει όπως σας προανέφερα από την ερχόμενη Πέμπτη 4/11 και πρώτα από τη δυτική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη) όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27-28°C.

Την Παρασκευή 5/11 φαίνεται ότι οι αυξημένες για την εποχή τιμές της θερμοκρασίας θα απασχολήσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, την Παρασκευή 5/11, στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και της νότιας Ελλάδας η θερμοκρασία θα αγγίξει πλέον σε πολλές περιοχές τους 27-28°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω.

Διαβάστε Επίσης  Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσο διαρκέσουν αυτές οι αρκετά ζεστές για την εποχή ημέρες. Ίσως και μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο. Όμως αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μένει να το μελετήσουμε από τα επόμενα προγνωστικά στοιχεία.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν για λίγες ακόμη μέρες και πάλι την άνοιξη!

ΥΓ : όλα τα παραπάνω ισχύουν με τα σημερινά τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ενδεχομένως να υπάρξουν μικροαλλαγές. Όμως κατά βάση, αυτές περίπου οι συνθήκες θα επικρατήσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *