Μίκης Θεοδωράκης – Η Μαργαρίτα δεν θα κάνει το τεστ DNA – Πώς αντιδρά η πλευρά του Νίκου Κουρή

Μίκης Θεοδωράκης – Η Μαργαρίτα δεν θα κάνει το τεστ DNA – Πώς αντιδρά η πλευρά του Νίκου ΚουρήΜίκης Θεοδωράκης – Η Μαργαρίτα δεν θα κάνει το τεστ DNA – Πώς αντιδρά η πλευρά του Νίκου Κουρή

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Κυριάκος Ροζάκης, οι οποίοι εκπροσωπούν τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον Νίκο Κουρή, αντίστοιχα

Μετά το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη, διαφορετικές ερμηνείες δίνουν η πλευρά του Νίκου Κουρή και της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία του μουσικοσυνθέτη, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα. Το σπίτι του στο Βραχάτι το αφήνει στην κόρη του Μαργαρίτα. Για το πνευματικό του έργο έχει συνάψει συμβόλαιο με εκδοτική εταιρεία που θα το διαχειρίζεται, ενώ οι κληρονόμοι του θα έχουν δικαίωμα μόνο στα πνευματικά του δικαιώματα.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Κυριάκος Ροζάκης, οι οποίοι εκπροσωπούν τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον Νίκο Κουρή, αντίστοιχα.

«Το περιεχόμενο της διαθήκης δεν το γνώριζε κανείς. Οι διαθήκες είναι μυστικές. Κάποιες συζητήσεις έκαναν, κόρη του είναι. Λεπτομέρειες για τη βασική διαθήκη δεν πρόκειται να σχολιάσω και τα διάφορα θέματα που ρυθμίζει. Περισσότερο θέλω να επικεντρωθώ στο θέμα του Νίκου Κουρή. Οποιοσδήποτε σχολιασμός θα γίνει τις προσεχείς ημέρες» σημείωσε ο κ. Λυκουρέζος σχετικά με το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη γνώριζε το περιεχόμενο της διαθήκης του πατέρα της.

«Ο ισχυρισμός του κ. Κουρή ότι είναι γιος του Θεοδωράκη, διαψεύδεται πανηγυρικά»

«Ενώ ο κ. Κουρής έλεγε ότι περιμένει τη διαθήκη για να επιβεβαιωθεί ότι είναι γνήσιο τέκνο του Θεοδωράκη, αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά. Στην πρώτη διαθήκη μιλάει για τα παιδιά του και δεν κάνει καμία αναφορά στο Νίκο Κουρή, και στη συμπληρωματική πράγματι μιλάει για τη συνεργασία του με το Νίκο Κουρή για το ραδιόφωνο. Και πάλι εκεί λέει ότι ο “διαδικτυακός σταθμός ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Νίκου Κουρή, ή Νίκο Θεοδωράκη – όπως υπογράφει”. Δεν κάνει κανένα υπαινιγμό ότι είναι γιος του. Ο ισχυρισμός του κ. Κουρή που πηγαίνει και αυτοσυστήνεται ως γιος του Θεοδωράκη, διαψεύδεται πανηγυρικά» συνέχισε ο ίδιος.

Διαβάστε Επίσης  Κατερίνα Καινούργιου: «Η ολοκλήρωση της δικής μου ευτυχίας θα ήταν ένα παιδί»

«Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δε θα κάνει εξέταση DNA»

Απαντώντας στο αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει σκοπό να κάνει την εξέταση DNA που έχει ζητηθεί από τη μεριά Κουρή, ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι: «Βεβαίως και δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει. Το εξώδικο δεν απαντήθηκε και δεν πρόκειται να λάβει απάντηση ο κ. Κουρής σε αυτό. Είναι προσβολή της μνήμης του Θεοδωράκη να ζητάει τώρα μετά το θάνατό του ο κ. Κουρής το τεστ DNA. Αν επιμείνει θα δούμε πώς θα απαντήσουμε. Αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι η απόλυτη σιωπή».

«Δε γνωρίζω γιατί δεν τον αναφέρει ως γιο του»

«Υπάρχουν πέντε διαθήκες που δημοσιεύτηκαν προχθές. Πριν από αυτό υπήρχαν άλλες 3 που ανακλήθηκαν. Έχουν συνταχθεί πολλές διαθήκες. Είναι ακριβέστατες, κάθε λέξη, ώστε να μην υπάρχει παρανόηση. Στις διαθήκες αυτές αναφέρονται τα μέλη της στενής οικογένειάς του και ο Νίκος Κουρής Θεοδωράκης. Κανένας άλλος. Τον αναφέρει ως Νίκο Κουρή γιατί η ταυτότητα του αυτό γράφει. Αν ανέφερε Νίκος Θεοδωράκης, δεν θα υπήρχε. Διευκρινίζει, όμως “Θεοδωράκης – όπως υπογράφει”. Πιο κάτω αναφέρεται ως Νίκος Κουρής και σε παρένθεση το ‘Θεοδωράκης’. Δεν τον αναφέρει ως γιο του. Δε γνωρίζω γιατί δεν το έκανε» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ροζάκης.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Λίγες νεφώσεις και σταθερές θερμοκρασίες - Πού αναμένονται βροχές από το απόγευμα

Σχολιάζοντας την άρνηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να προχωρήσει σε εξέταση DNA, ο ίδιος είπε ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τις κινήσεις του. Ο κ. Νίκος το ορίζει αυτό ως κίνηση αγάπης. “Έλα να κάνουμε μια εξέταση DNA για να δούμε αν είμαστε αδέρφια”. Δεν υπάρχει περαιτέρω διεκδίκηση. Το θέμα είναι ηθικό. Δεν υπάρχει καμία περιουσιακή διεκδίκηση».

«Στη διαθήκη του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται και σε άλλους ανθρώπους. Ο κ. Κουρής αυτή την αδυναμία είχε, να κυκλοφορεί ως Νίκος Θεοδωράκης. Από αυτό, μέχρι να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του, έχει μεγάλη απόσταση. Ο Μίκης Θεοδωράκης τον εκτιμούσε τον κ. Κουρή για τα όσα έκανε στο ραδιόφωνο. Ο κ. Κουρής προσβάλει τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με αυτό που κάνει τώρα για λόγους δημοσιότητας» απάντησε ο κ. Λυκουρέζος.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν η κ. Μαργαρίτα δεχτεί να κάνει την εξέταση DNA, τελειώνει το θέμα. Είναι δικαίωμα του κ. Νίκου Κουρή Θεοδωράκη να διεκδικήσει το επώνυμό του, που το είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Την αντιδικία την ξεκίνησε η κ. Μαργαρίτα με τα ασφαλιστικά μέτρα. Μακάρι να αλλάξει γνώμη η κ. Μαργαρίτα και να έρθει για την εξέταση» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Ροζάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *