Κάρτ ποστάλ : Επεισόδια 1-2-3-4

Κάρτ ποστάλ : Επεισόδια 1-2-3-4

Η νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ1. Μέσα από 12 συναρπαστικές αυτοτελείς ιστορίες, η σειρά θα μας ταξιδεύει στην Κρήτη και στο Λονδίνο, κάθε Σάββατο, στις 23:00.

Κάρτ ποστάλ : Επεισόδια 1-2-3-4

Επεισόδιο 1ο: «Το αγόρι με το ασημί κοστούμι»

Ο Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), ένας καταξιωμένος αρχαιολόγος, ελληνικής καταγωγής, έρχεται στην Κρήτη ως σύμβουλος σε μια ανασκαφή. Αυτό το ταξίδι έχει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση.

Το Λασίθι είναι η γενέτειρα του πατέρα του κι ο τόπος όπου σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του, τη Σάρα (Κρυσταλλία Κεφαλούδη), η οποία σε λίγες ημέρες πρόκειται να έρθει από το Λονδίνο.

Όμως, η Σάρα τον προδίδει και ο Τζόζεφ καταρρέει. Αυτή η αναπάντεχη αλλαγή στα σχέδιά του θα τον οδηγήσει σε μια μικρή περιπλάνηση σε τόπους που έχει επισκεφτεί ως παιδί. Εκεί, θα γνωρίσει τον Άκη (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), έναν ντόπιο, προσκολλημένο στο παρελθόν, φορτωμένο με το βαρύ χρέος της εκδίκησης.

Η αρραβωνιαστικιά του πριν από χρόνια τον ατίμασε. Τον εγκατέλειψε γαμπρό στα σκαλιά της εκκλησίας. Έκτοτε, η οικογένεια της νύφης στο χωριό ζει αγωνιώντας ότι κάποια στιγμή θα τους εκδικηθεί, θα πάρει το αίμα του πίσω.

 

Επεισόδιο 2ο: «Από έρωτα»

Ο Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου) προσπαθεί να ορθοποδήσει βάζοντας τις σκέψεις του στο χαρτί. Νοσταλγώντας έναν έρωτα που δεν υπάρχει πια. Η σχέση του με τη Σάρα αποτελεί παρελθόν.

Διαβάστε Επίσης  ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ: Η νέα σειρά μυθοπλασίας της Χίσλοπ μάς ταξιδεύει μέσα από 12 συναρπαστικές ιστορίες

Όμως, αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι γράμματά του δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους. Σε μία από τις εξορμήσεις του στο νησί θα συναντήσει τη Στέλλα (Άννα Μάσχα). Κάποτε υπήρξε καλλονή, σήμερα είναι σκιά του εαυτού της.

Ο Κώστας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), ο σύντροφός της, νοσταλγεί τη Στέλλα (Μαρία Βοσκοπούλου) που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε. Όταν ανακαλύπτει τυχαία στο κτήμα του ένα αρχαίο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, θα θυμηθεί και πάλι, με έναν παράδοξο, σχεδόν θρησκευτικό τρόπο, τι σημαίνει έρωτας.

Κι ο Τζόζεφ στο πλευρό της Στέλλας θα μάθει να εκτιμά και πάλι τον έρωτα, την απαρχή των πραγμάτων.

 

Επεισόδιο 3ο: «Ποτέ την Τρίτη»

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή αναστατώνει τον Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), ο οποίος προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το παρόν σκαλίζοντας τις μνήμες του από το μακρινό παρελθόν. Με αφορμή έναν μικρού μεγέθους σεισμό, επισκέπτεται το κουφάρι ενός παραλιακού ξενοδοχείου, το οποίο δείχνει να γνωρίζει καλά από την παιδική του ηλικία.

Εκεί, δίπλα στα συντρίμμια του κτιρίου, θα συναναστραφεί τον Απόστολο (Θανάσης Παπαγεωργίου), έναν παράξενο ηλικιωμένο, ο οποίος μαζί με τη σύντροφό του Μαρίνα (Φωτεινή Παπαχριστοπούλου), σκιαγραφεί μέσα από την αφήγησή του την ανταγωνιστική σχέση δύο αδελφών, του Μάνου (Αινείας Τσαμάτης) και του Στέφανου (Θησέας Παπαπαναγιώτου).

Διαβάστε Επίσης  Oρφέας Αυγουστίδης : Ο Αστέρης παπάς

Μαζί θα ανασύρουν οδυνηρές, οικογενειακές αναμνήσεις, εξίσου αποκαλυπτικές, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Τζόζεφ. Οι σχέσεις, όπως τα κτήρια, θέλουν γερά θεμέλια, ειδάλλως, αργά ή γρήγορα καταρρέουν συμπαρασύροντας τους ενοίκους τους.

Επεισόδιο 4ο: «Άρια στη χορδή του Σολ»

Τα γράμματα του Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου) καταφτάνουν σ’ ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, στο οποίο δεν κατοικεί πια η Σάρα (Κρυσταλλία Κεφαλούδη). Ο Τζόζεφ μοιάζει σιγά-σιγά να συνέρχεται, να νιώθει λιγάκι πιο σίγουρος για τα πατήματά του. Έχει ελεύθερο χρόνο, το αμάξι του κι ένα ολόκληρο νησί να εξερευνήσει. Ώσπου μένει στον δρόμο έξω από ένα βενζινάδικο. Δεν έχει ιδέα από μηχανές αυτοκινήτων και μαστορέματα. Θα εμπιστευτεί τη Μάγδα (Μαρία Ναυπλιώτου), την εντυπωσιακή ιδιοκτήτρια του βενζινάδικου που ζει κατ’ επιλογήν μόνη. Όταν εκείνη γνωρίσει τον Ολεξάντερ (Γιάννος Περλέγκας), οικονομικό μετανάστη και περιπλανώμενο μουσικό, ο Τζόζεφ θα πιστέψει και πάλι στον κεραυνοβόλο έρωτα δύο ανθρώπων που αρνούνται να δεσμευτούν, όποιο κι αν είναι το προσωπικό τίμημα. Στην καρδιά του Τζόζεφ θα προσπαθήσει να τρυπώσει η Στεφανία (Χαρά-Μάτα Γιαννάτου), μια νεαρή δημοσιογράφος, όμως το μυαλό του μάλλον είναι αλλού…

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννος Περλέγκας, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *