6 Τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστή

6 τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστή.

6 τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστή.

Τα πληκτρολόγια βρίσκονται πλέον σε κάθε σπίτι, αφού τα περισσότερα σπίτια πλέον διαθέτουν υπολογιστές. Σίγουρα καλείσαι να περάσεις πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή σου, είτε για την δουλειά είτε για την προσωπική σου ευχαρίστηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πληκτρολόγια των υπολογιστών είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων μέσα στο σπίτι, μετά τους νεροχύτες. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή μπορείς να τα καθαρίσεις πανεύκολα, τα πληκτρολόγια έρχονται κάθε μέρα σε επαφή με βρωμιά και σκόνη και δεν καθαρίζονται τόσο εύκολα.

Πολλοί από εμάς έχουμε την κακή συνήθεια να τρώμε πάνω από το πληκτρολόγιο ή ακόμη και να καπνίζουμε την ώρα της δουλειάς ή την στιγμή που παρακολουθούμε μία ταινία ή παίζουμε ένα παιχνίδια. Ψίχουλα, στάχτες, σκόνη, μικρόβια από τον αέρα. Όλα κάθονται πάνω στα πληκτρολόγια και μπαίνουν και μέσα από τα πλήκτρα τους.

Φυσικά και είναι εστία μικροβίων, αφού τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με το πληκτρολόγια καθημερινά. Επίσης, όταν ένα πληκτρολόγιο, γεμίσει βρωμιές και σκόνη, από ένα σημείο και μετά σταματά να είναι τόσο λειτουργικό και μειώνονται τα χρόνια ζωής του. Τέλος είναι σίγουρα αντιαισθητικό ένα βρώμικο πληκτρολόγιο.

Σκόνη και βρωμιά όμως δεν υπάρχει μόνο στο πληκτρολόγιο αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή μας. Αυτή η σκόνη και η βρωμιά εκτός του ότι είναι αντιαισθητική και ανθυγιεινή, μειώνει την ζωή και την λειτουργικότητα του υπολογιστή μας.

Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε 6 εύκολους και έξυπνους τρόπους να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι τρόποι αφορούν και τους σταθερούς υπολογιστές και τους φορητούς. Διαβάστε παρακάτω:

Πως να αφαιρέσετε την σκόνη από το πληκτρολόγιό σας;

Αν θέλετε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιό σας από την σκόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη, αμμωνία ή ακετόνη. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να αφαιρέσουν το χρώμα από τα πλήκτρα και να βλάψουν την οθόνη, ειδικά αν αυτή καλύπτεται με αντί – ανακλαστική επικάλυψη.

Για να προετοιμάσετε το κατάλληλο υγρό καθαρισμού στο σπίτι, ανακατέψτε νερό και λευκό ξύδι σε ίσιες αναλογίες. Χρησιμοποιήστε αυτή την λύση για να υγράνετε ελαφρώς το πανί και χρησιμοποιήστε το για τον υπολογιστή σας. Προσοχή όμως. Πρέπει να υγράνετε ελαφρώς το πανί και όχι να το βουτήξετε μέσα στο υγρό.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο μέλι από ένα νοθευμένο

6 Τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστή

Πως να αντιμετωπίσετε τις γρατζουνιές στο πληκτρολόγιο

Μπορεί κάποια στιγμή στο παρελθόν το πληκτρολόγιο να έπεσε κάτω ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο να απέκτησε γρατζουνιές. Για να απαλλαγείτε από τις γρατζουνιές χρησιμοποιήσετε λίγη οδοντόκρεμα για να καλύψετε τις γρατζουνιές.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως δεν περιλαμβάνεται τζελ μιας κι αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα. Επίσης δεν συνιστάται η χρήση οδοντόπαστας με μεγάλα λειαντικά σωματίδια.

Εφαρμόστε λοιπόν την οδοντόκρεμα πάνω στην γρατζουνιά χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών ή ένα μαλακό χαρτομάντιλο. Αφήστε το να στεγνώσει και μετά σκουπίστε με ένα ελαφρώς υγρό πανί.

6 Τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστή

Πως να απομακρύνετε την σκόνη από το πληκτρολόγιο

Πολλά από τα πληκτρολόγια των σταθερών υπολογιστών μπορούν να αφαιρεθούν με προσοχή κι έτσι μπορείς να τα καθαρίσεις από μέσα. Όμως στους φορητούς υπολογιστές δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Μπορείτε λοιπόν να αφαιρέσετε την σκόνη από το πληκτρολόγιο με ένα πιστολάκι μαλλιών.

Βάλτε το πιστολάκι μαλλιών στον κρύο αέρα και τραβήξτε την σκόνη από τον φορητό σας υπολογιστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο τρόπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα πληκτρολόγια των σταθερών υπολογιστών, αν φοβάστε να αφαιρέσετε τα πλήκτρα τους μόνοι σας.

Bonus: Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε την μονάδα του υπολογιστή με πιστολάκι για τα μαλλιά. Στην αρχή θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας και να τραβήξετε τα καλώδια έξω. Στην συνέχεια θα πρέπει να αφαιρέσετε τα πλευρικά τοιχώματα με ένα κατσαβίδι. Τέλος βάλτε το πιστολάκι στον κρύο αέρα και ξεκινήστε την δουλειά.

6 Τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστήΠως να καθαρίσετε την οθόνη του υπολογιστή

Αν θέλετε να αφαιρέσετε την σκόνη από την οθόνη του υπολογιστή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών που δεν αφήνει χνούδια και είναι αρκετά μαλακό. Έτσι δε θα έχετε φόβο ότι μπορεί άθελά σας να γρατζουνήσετε την οθόνη του υπολογιστή σας. Χαρτοπετσέτες κι άλλα τραχιά πανάκια απαγορεύονται.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην ψεκάσετε την οθόνη με υγρό γιατί μπορεί να την κάψετε. Επίσης το πανί δεν πρέπει να είναι βουτηγμένο στο υγρό. Θα πρέπει να είναι λίγο υγρό ίσα ίσα για να αφαιρέσει λεκέδες και σκόνη, χωρίς όμως να υπάρχει φόβος ότι μπορεί να χαλάσετε την συσκευή.

Διαβάστε Επίσης  10 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με το ξύδι και ελάχιστοι γνωρίζουν

Πως να απομακρύνουμε την σκόνη από τα σημεία του υπολογιστή με δύσκολη πρόσβαση

Υπάρχουν σημεία στον υπολογιστή που δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους εκτός αν τον ανοίξουμε. Και φυσικά δεν πρέπει να ρισκάρουμε να ανοίξουμε τον υπολογιστή μας, αν δεν είμαστε τεχνικοί. Μπορείτε λοιπόν να αφαιρέσετε την σκόνη από αυτά τα σημεία με ένα φυσερό.

Έτσι θα διώξετε την σκόνη από σημεία όπως είναι οι ανεμιστήρες ή τα θερμαντικά σώματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην “υγεία” του υπολογιστή σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φυσερό μεσαίου μεγέθους γιατί το μικρό δε θα δημιουργήσει αρκετό αέρα.

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσετε και μία κοινή ηλεκτρική σκούπα. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε το σπίτι, μπορείτε επίσης με την ηλεκτρική σκούπα να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο, την μονάδα και τα ηχεία. Απλώς αφαιρέστε την βούρτσα από τον σωλήνα της σκούπας πριν ξεκινήσετε την διαδικασία.

6 Τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστή

Καθαρίστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι

Αν θέλετε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι από την βρωμιά σας έχουμε το τέλειο κόλπο. Ανακατέψτε λευκό ξύδι με νερό σε ίσες αναλογίες. Βρέξτε με το υγρό ένα πανί μικροϊνών και στραγγίξτε το πολύ καλά. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ευρύ λεπτό αντικείμενο όπως ένα μαχαίρι βουτύρου ή έναν χάρακα και καλύψτε το με το πανί.

Αφαιρέστε έτσι εύκολα την σκόνη από το ποντίκι και τα πλήκτρα στα σημεία που δεν έχετε εύκολη πρόσβαση. Και πάλι απαγορεύεται το πανί να έχει πολλά υγρά και θα πρέπει οι κινήσεις σας να μην είναι άγαρμπες, γιατί μπορεί να χαλάσετε την συσκευή.

Και εντάξει, ποντίκια για υπολογιστές υπάρχουν σε πολύ καλές τιμές στην αγορά. Όμως τα πληκτρολόγια είναι ακριβά κι αν χαλάσει το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή θα πρέπει να αποχωριστείτε τον υπολογιστή σας για μισό μήνα τουλάχιστον και να το πληρώσετε ακριβά. Προσοχή λοιπόν.

6 Τρόποι για να καθαρίσετε την βρωμιά και την σκόνη από τον υπολογιστή

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *