Η γη της ελιάς, η Ελένη στη ζωή του Στέφανου! Η εξόντωση του Δημήτρη!

Η γη της ελιάς, η Ελένη στη ζωή του Στέφανου! Η εξόντωση του Δημήτρη!Η γη της ελιάς, η Ελένη στη ζωή του Στέφανου! Η εξόντωση του Δημήτρη!

Σε μεγάλη απόγνωση, η Μαργαρίτα εκβιάζει τον γιο της ότι, αν δεν μπει σε ψυχιατρική κλινική, θα τον καταδώσει η ίδια στην αστυνομία. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη βλέπει τον Στέφανο με άλλη και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της, ενώ και η Αρετή αναγκάζεται να εξομολογηθεί τους φόβους της για τον Στάθη στον γιο της. Ο Λυκούργος ανακαλύπτει το τηλέφωνο του Ιάκωβου και τον παίρνει, ενώ η Χάιδω λέει ορθά-κοφτά στη Μέλπω να εξαφανιστεί από τη ζωή του.Το Tivi Σίριαλ έχει όλο το ρεπορτάζ…

Η γη της ελιάς, η Ελένη στη ζωή του Στέφανου! Η εξόντωση του Δημήτρη!

H Μαργαρίτα συνέρχεται από το χτύπημα που άθελά της τής προκάλεσε η Μυρτάλη και αρχίζει να αναζητά τον Αλέξη, χωρίς όμως να μπορεί να τον βρει στο τηλέφωνο. Την ίδια στιγμή η Αρετή έχει αρχίσει να εντοπίζει διαφορές στη συμπεριφορά του Στάθη και μοιράζεται τους προβληματισμούς της με τον Στέφανο, Οποίος με τη σειρά του προειδοποιεί τον Στάθη: «Αν τυχόν και πληγώσεις τη μητέρα μου, θα σου γυρίσω την πλάτη και δεν θα ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου». Ο Στάθης αρχίζει να στριμώχνεται άγρια και ζητά από την Ιουλία: «Καλύτερα να αραιώσουμε τις συναντήσεις μας, μέχρι να καταλαγιάσουν οι υποψίες της Αρετής», της λέει με κατεβασμένο κεφάλι.

Ο Δημήτρης μαθαίνει ότι η Μαρία είναι μάνα της Αθηνάς

Η Χάιδω για μια ακόμα φορά προειδοποιεί τον Λυκούργο: «Κοίτα να κρατήσεις μακριά σου τη Μέλπω, γιατί και πάλι θα σε βάλει σε μπελάδες». Η Αννα ξεγελάει τον Δημήτρη λέγοντάς του ότι έχει κάνει έκτρωση και αρχίζει να ονειρεύεται ένα διαφορετικό μέλλον με τα λεφτά που του άρπαξε.

Στο μεταξύ ο Ισίδωρος ενη μερώνει την Αθηνά: «Σε φώναξα να σου πω ότι είμαι έτοιμος να αρχίσω τις διαδικασίες για το άνοιγμα της θυρίδας του Ιπποκράτη», ενώ όλοι αγωνιούν για το περιεχόμενό της Ο Στέφανος και η Ελένη, η κοπέλα που γνώρισε στην ταβέρνα που είχε πάει με την οικογένειά του για φαγητό, αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, αλλά η επιστροφή της Μυρτάλης θα ταράξει για μια ακόμη φορά τα νερά στη Μάνη.

Λίγο αργότερα μια τυχαία συνάντηση του Στέφανου με τη Μυρτάλη στο καφενείο πυροδοτεί έντονα συναισθήματα στο χωρισμένο ζευγάρι, αφού όπως φαίνεται κανένας δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό. Την ίδια ώρα η Ιουλία συναντά τον αστυνόμο Κουράκο στο αστυνομικό τμήμα και κανονίζουν να επισκεφθούν κάποια στιγμή τους στάβλους για να του δείξει τα άλογα της οικογένειας Βρεττάκου.

Ο ντετέκτιβ αποκαλύπτει στον Δημήτρη ποια είναι η πραγματική σχέση της Αθηνάς με τη Μαρία Αναγνώστου: «Μάνα με κόρη είναι. Εμαθα ότι την επισκέπτεται αλλά όχι τόσο συχνά», του λέει. Στο μεταξύ ο Αλέξης παραμένει άφαντος και η Μαργαρίτα είναι σίγουρη πως έχει αυτοκτονήσει: «Αποκλείεται να άντεξε αυτό το βάρος. Ο Αλέξης είναι άρρωστος, φοβάμαι ότι έκανε κάτι κακό στον εαυτό του», λέει.

Διαβάστε Επίσης  Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα δίνει την χαριστική βολή στον ίδιο της τον γιο

Η Αρετή ενθουσιασμένη με τη σχέση Στέφανου-Ελένης

Ο Κωνσταντίνος επισπεύδει την εξέταση DNA, καθώς ο Ισίδωρος αγωνιά να μάθει αν η Αντιγόνη είναι κόρη του. Την ίδια στιγμή ο Ανέστης παρακαλάει την Ευτυχία: «Σε θέλω, έχω ζητήσει χίλιες φορές συγγνώμη. Να περάσω το βράδυ από το σπίτι σου να βρεθούμε;», της λέει κι αυτή δείχνει να σκέφτεται σοβαρά την πρότασή του.

Στο μεταξύ ο Λυκούργος βρίσκει, επιτέλους, τον αριθμό τού Ιάκωβου Βρεττάκου και τον παίρνει τηλέφωνο, ενώ η Μυρτάλη εξιστορεί στην Αντιγόνη την οικογενειακή τραγωδία πίσω από την εξαφάνιση του Ιάκωβου Βρεττάκου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο Πέθανε ο γιος του, ο Σταύρος. Η Χάιδω πείθεται για την αθωότητα του Νικόλα και το μίσος της για τον Στάθη ξαναφουντώνει: «Αυτός είναι ο φονιάς και αυτός θα πληρώσει. Από μένα θα το βρει», μονολογεί.

Η Ελένη και ο Στέφανος αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, ενώ η Αρετή ενθουσιάζεται με την προοπτική αυτής της σχέσης: «Αυτή είναι κοπέλα για τον γιο μου. Ομορφη, νοικοκυρά, μυαλωμένη. Οχι σαν την άλλη που είχε κουβαλήσει», είναι τα λόγια της. Η Ιουλία με τη Μυρτάλη ταξιδεύουν στην Αθήνα με σκοπό να συναντήσουν τον ντετέκτιβ που είχε προσλάβει ο Ιπποκράτης για να παρακολουθήσει την Αθηνά, ενώ η Αννα εξομολογείται στον Δημήτρης «Ποτέ δεν ήμουν έγκυος, επίτηδες το έκανα. Κόλπο ήταν για να σου πάρω τα λεφτά, κάπως έπρεπε να πληρώσεις για ό,τι μου έκανεS».

Το ταξίδι της Μυρτάλης και της Ιουλίας, στην Αθήνα αποδεικνύεται άγονο, καθώς ο ντετέκτιβ δεν τους δίνει κάποια χρήσιμη πληροφορία, ενώ η Μαρίνα αποκαλύπτει στον Μάνο τις υποψίες της Αντιγόνης σχετικά με τον… πατέρα της. Ο Μάνος όμως αποκλείει αυτό το ενδε Χόμενο: «Αποκλείεται να είναι ο Ισίδωρος αυτός που ψάχνει η Αντιγόνη. Ο πατέρας μου δεν είναι από αυτούς τους άντρες για να έχει εξωσυζυγική σχέση», ισχυρίζεται με σιγουριά και κάπως πειραγμένος.

Την ίδια στιγμή η Αθηνα κάνει παρατήρηση στον Δημήτρη: «Τι θα γίνει με σένα; Τζάμπα θα σε έχουμε να γυρίζεις όλη μέρα και να έχεις παραμελήσει τη δουλειά σου; Κοίτα, Δημήτρη, να συγκεντρωθείς γιατί δεν θα το ανεχτώ άλλο», του επισημαίνει και εκείνος την αντιμετωπίζει επιθετικά: «Ο,τι θέλω θα κάνω κι εσύ καλύτερα να το βουλώνεις, δεν σε παίρνει», της λέει. Η μέρα το δικαστηρίου φτάνει και ανακοινώ νεται η καθοριστική απόφαση για τη ζωή της Μυρτάλης. Η Μαργαρίτα μόλις βρίσκει τον γιο της σε κακή κατάσταση, αρχίζει να τον απειλεί, «Τέρμα τα αστεία. Αν δεν μπεις σε ψυχιατρική κλινική, θα σε καταγγείλω στην αστυνομία και δεν με νοιάζει να μπεις φυλακή», του ξεκαθαρίζει.

Διαβάστε Επίσης  Ζακέτα να πάρεις 13/11/2021 επεισόδιο 7 «Ζήλια μου»

Ο Φίλιππος θέλει να πει στη Βασιλική ότι αυτός πυροβόλησε τον αδερφό της

Η Ιουλία έχει ενθουσιαστεί με την Πιθανότητα επανεμφάνισης του Ιάκωβου, παρόλο που εκείνος δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Την ίδια ώρα η Χάιδω ξεκαθαρίζει στη Μέλπω: «Σήκω και φύγε από εδώ, δεν έχεις πια καμία θέση στη ζωή του Λυκούργου», της λέει έξαλλη και οι δύο γυναίκα, μαλώνουν.

Η Ευτυχία εξακολουθεί να αποφεύγει τον Αποστόλη, ενώ την ίδια ώρα ο Ανέστης την έχει σε στενό μαρκάρισμα με σκοπό να κερδίσει μια ακόμα ευκαιρία, Ο Δημήτρης βγαίνει ραντεβού με την Αντιγόνη και δεν αργεί να της δείξει το ενδιαφέρον του, ενώ ο ΦίλιπΠOS νιώθει πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πει στη Βασιλική όλη την αλήθεια για τον πυροβολισμό του Στέφανου. Ο Μάνος προειδοποιεί τον Δημήτρη πως, αν δεν πάρει τη δουλειά του σοβαρά, θα απολυθεί.

Την ίδια ώρα, ο Ανέστης κλέβει τα χρήματα από το σπίτι της Αννας και τα επιστρέφει στον Δημήτρη. Ο Ισίδωρος και η Αθηνά προετοιμάζονται για το άνοιγμα της θυρίδας του Ιπποκράτη, αγνοώντας το περιεχόμενό της, ενώ η Μυρτάλη βλέπει τον Στέφανο αγκαλιά με την Ελένη και ζηλεύει.

Αθηνά και Μαρία σχεδιάζουν την εξόντωση του Δημήτρη

Η Μαργαρίτα προσφέρεται να βρει δουλειά στη Μυρτάλη, στα χωράφια που είχε αναλάβει πριν ασχοληθεί με τους Βρεττάκους. Ταυτόχρονα δε την καθησυχάζει: «Μυρτάλη μου, ο Αλέξης θα θεραπευτεί και δεν θα σου ξανακάνει κακό», της υπόσχεται, Η Αθηνά και ο Ισίδωρος συγκρούονται, για μια ακόμη φορά, με αφορμή το ελαιοτριβείο, με την Αθηνά να του ξεκαθαρίζει: «Ο,τι και να κάνεις δεν πρόκειται να σου πουλήσω το μερίδιό μου», του τονίζει.

Ο Αποστόλης αρχίζει να δυσανασχετεί με τη συμπεριφορά της Ευτυχίας, ενώ ο Ανέστης της αγοράζει ένα πανάκριβο δώρο προκειμένου να την πείσει για τα αισθήματά του, ενώ η Χάιδω υποψιάζεται πως ο Φίλιππος έχει μια σοβαρή σχέση και της το κρύβει. Η Αθηνά επισκέπτεται τη μητέρα της στο Σούνιο, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον Δημήτρη και όλα όσα ανακάλυψε για εκείνη: «Σου το είχα πει ότι είναι επικίνδυνο αυτό που έκανες. Τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα απαλλαγείς εντελώς απ’ αυτόν», λέει η Μαρία.

Τέλος, στη Μάνη το μαγαζί της Αρετής είναι πλέον σχεδόν έτοιμο και όλη η οικογένεια μαζεύεται για το κρέμασμα της ταμπέλας και να ευχηθεί τα καλορίζικα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *