Κρήτη – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους και φόβοι για ισχυρούς μετασεισμούς – Σοκαριστικά βίντεο

Κρήτη – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους και φόβοι για ισχυρούς μετασεισμούς – Σοκαριστικά βίντεο

Ακόμα ένα βράδυ αγωνίας περιμένει τους της Κρήτης, οι οποίοι είδαν σήμερα τον εφιάλτη να ξυπνά, αφού δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι σημειώθηκε νέα δόνηση, αυτή τη φορά 6,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε σε ένα κομμάτι του ελληνικού τόξου που βυθίζεται κάτω από την πλάκα του Αιγαίου, κάτω από την Κρήτη. To Ελληνικό τόξο ξεκινά από την Κεφαλονιά, διασχίζει το νότιο Ιόνιο ανατολικά της Πελοποννήσου και περνώντας νότια της Κρήτης καταλήγει στη Ρόδο. Το γεγονός ότι το εστιακό βάθος ήταν σχεδόν 10μ χιλιόμετρα ήταν η αιτία που ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά ευτυχώς σημειώθηκε στην υποθαλάσσια περιοχή.

Διαβάστε Επίσης  Προσοχή: Οι ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι εκτός Αττικής

Η δύναμη του σεισμού ήταν τέτοια που έγινε αισθητός ακόμα και στην Κύπρο, αλλά και στις Κυκλάδες. Υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι και λίγες μόλις ώρες αργότερα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ένα παλιρροΪκό κύμα μικρού ύψους.

Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή περιμένοντας τη δόνηση που θα εκτονώσει το σύστημα, και η οποία θα ξεπερνά τα πέντε ρίχτερ.

Διαβάστε Επίσης  Γηροκομείο – Χανιά: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;» - Η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *