Πώς να κατανοήσετε το γαύγισμα του σκύλου σας

ώς να κατανοήσετε το γαύγισμα του σκύλου σαςΠώς να κατανοήσετε το γαύγισμα του σκύλου σας

Όπως όλοι ξέρουμε οι σκύλοι όταν γαβγίζουν προσπαθούν να μας πουν κάτι, αυτός είναι ο κώδικας επικοινωνίας τους, πολλοί όμως δεν γνωρίζουν πως κάθε γάβγισμα είναι διαφορετικό και κάθε ένα από αυτά έχουν και διαφορετική ερμηνεία .

Μπορεί το γάβγισμα των σκύλων πολλές φορές να προειδοποιεί για κάτι ασυνήθιστο που μπορεί να συμβαίνει ή επειδή μπορεί να θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους, αλλά υπάρχουν και φορές που γαβγίζουν και για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που ήδη γνωρίζουμε.

Διαβάστε Επίσης  Σκύλος: Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή του τετράποδου φίλου μας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι γαυγίσματος.

Ένα γαύγισμα υψηλής συχνότητας που δείχνει τον ενθουσιασμό και την ευτυχία. Ένα γαύγισμα χαμηλής συχνότητας δείχνει επιθετικότητα και είναι ίσως μια απειλή.

Τα σκυλιά γαυγίζουν για να τραβήξουν την προσοχή μας ή την προσοχή άλλων σκύλων, για να μας δείξουν την συναισθηματική τους κατάσταση και να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους για κάτι.

Δυστυχώς, το σκυλί σας μπορεί να να δει ή να ακούσει ήχους που εμείς δεν μπορούμε να δούμε ή να ακούσουμε, όπως μια σειρήνα μίλια μακριά ή τη γάτα του γείτονα που κρύβεται στο δέντρο έξω από το παράθυρο.

Διαβάστε Επίσης  Τι αποκαλύπτει το τρίχωμα της γάτας σας για τον χαρακτήρα της;

Με την κατανόηση της γλώσσας των σκύλων μας μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους και να αποφύγουμε λάθη η παρεξηγήσεις. Για περισσότερα συμβουλευτείτε ένα επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων για να σας δώσει λύση στο πρόβλημα σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *