Διατροφικά tips για να μειώσεις την κατακράτηση υγρών

Διατροφικά tips για να μειώσεις την κατακράτηση υγρώνΔιατροφικά tips για να μειώσεις την κατακράτηση υγρών

Στην κατακράτηση υγρών τα υγρά συσσωρεύονται στο κυκλοφορικό σύστημα ή στους ιστούς και τις κοιλότητες, προκαλώντας κάποιες φορές πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια.

Σε περιπτώσεις όπου το πρήξιμο είναι ήπιο και δεν υπάρχει υποκείμενη πάθηση, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να μειώσετε την κατακράτηση υγρών.

Το πρώτο βήμα είναι να διακόψεις την κατανάλωση αλατιού. Περιόρισε την πρόσληψή του σε λιγότερο από 1,5 mgr ημερησίως. Δώσε προσοχή και στα επεξεργασμένα και τα τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς αποτελούν κρυφές πηγές πλούσιες σε αλάτι.

Διαβάστε Επίσης  Οι 7 πιο γνωστοί μύθοι για τις θερμίδες

Ο περιορισμός της κατανάλωσης υδατανθράκων μπορεί, επίσης, να βοηθήσει, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι σημαντικοί για την ενέργειά σου. Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποτελούν το 45% των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώνεις. Η αποφυγή των πρόσθετων σακχάρων σε γλυκά και μόνο είναι αρκετή για να φανεί η διαφορά.

Υιοθέτησε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας και αμυλούχα τρόφιμα ολικής αλέσεως, αφού η έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β συμβάλλει στην κατακράτηση νερού.

Διαβάστε Επίσης  Τολμήστε ένα κρύο ντους – Τι θα κερδίσει το ανοσοποιητικό σας

Ενίσχυσε την ενυδάτωσή σου. Για να αποφύγεις την κατακράτηση, αύξησε την κατανάλωση νερού, που βοηθά στην ισορροπία νατρίου και υγρών. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νερού για τις γυναίκες είναι 9 ποτήρια, ενώ για τους άνδρες 12, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Mίσιγκαν.

 

Διατροφικά tips για να μειώσεις την κατακράτηση υγρών

govastileto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *