3 φυσικά γλυκαντικά για εσάς που θέλετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη

3 φυσικά γλυκαντικά για εσάς που θέλετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη3 φυσικά γλυκαντικά για εσάς που θέλετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η τακτική πρόσληψη ζάχαρης οδηγεί σε αύξηση βάρους και, σε πολλές περιπτώσεις, στην παχυσαρκία.

3 φυσικά γλυκαντικά για εσάς που θέλετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη

Δείχνουν, επίσης, ότι τα άτομα που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση ποτά με ζάχαρη έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας συγκριτικά με εκείνα που λαμβάνουν ζάχαρη σε άλλη μορφή.

Όπως μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας υποκατάστατα ζάχαρης, έτσι μπορούμε να τα βρούμε και στη φύση. Συνεπώς, εάν έχετε ήδη αποφασίσει να αφαιρέσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας για οποιονδήποτε λόγο, αλλά σας λείπουν ακόμα τα γλυκά, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε.

Διαβάστε Επίσης  Ο Νο1 καρπός που μειώνει χοληστερόλη και σάκχαρο

Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές συμβουλές για την αντικατάσταση της επιτραπέζιας ζάχαρης στη διατροφή με μια από τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Ποιες είναι αυτές:

Κανέλα

Η κανέλα έχει μηδέν θερμίδες. Μάλιστα διάφορες έρευνες υποστηρίζουν ότι η κανέλα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με προδιαβήτη, επιβραδύνοντας την εξέλιξη σε διαβήτη τύπου 2. Δοικίμασε να πασπαλίσεις κανέλα πάνω από ένα κομμένο πράσινο μήλο και θα δεις ότι έχει γεύση που μοιάζει με μηλόπιτα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κανέλα στο γιαούρτι για να μετριάσεις την οξύτητα του.

Βανίλια

Η βανίλια ανήκει στην οικογένεια της ορχιδέας και οι σπόροι που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ο επεξεργασμένος άγουρος καρπός της. Σε αντίθεση με τη λευκή ζάχαρη, η βανίλια δεν είναι χημικά επεξεργασμένη και δεν θα αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Η βανίλια χρησιμοποιείται συχνά σε γλυκές λιχουδιές, αν και η ίδια η βανίλια δεν είναι γλυκιά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει τα smoothies, τον καφέ, τη βρώμη και το γιαούρτι σου.

Διαβάστε Επίσης  Τελικά οι μπανάνες αδυνατίζουν!

Σκόνη κακάο

Γεμάτη φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο, η σκόνη κακάο είναι ένας υγιεινός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη λαχτάρα σου για σοκολάτα χωρίς να ξεφύγεις από τη διατροφή σου. Είναι πολύ απλό, όπου θέλεις να βάλεις σοκολάτα, βάλε κακάο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *