Καιρός – Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας μετά από 110 ημέρες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός – Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας μετά από 110 ημέρες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούνΚαιρός – Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας μετά από 110 ημέρες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καλοκαίρι ήταν και πάει. Από αύριο Τετάρτη (6/10) αλλάζει το σκηνικό του καιρού και τη θέση του ήλιου σε συγκεκριμένες περιοχές παίρνουν οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να σχηματίσει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινούμενο αργά ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης έως και το τέλος της εβδομάδας.

Διαβάστε Επίσης  Δεκαπενταύγουστος: Γιατί οι ένοπλες δυνάμεις τιμούν την Παναγία ως Υπερμάχο Στρατηγό

 

Καιρός – Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας μετά από 110 ημέρες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αυτό θα είναι και το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, 110 ημέρες μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι

Τα ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Σημαντικές και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις καμένες εκτάσεις της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.
Περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά) όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Διαβάστε Επίσης  «Φρένο» στους ηλικιωμένους οδηγούς με νέες εξετάσεις για δίπλωμα

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *