Κάσιους: Τα πέντε μυστικά οφέλη ενός πεντανόστιμου ξηρού καρπού

Κάσιους: Τα πέντε μυστικά οφέλη ενός πεντανόστιμου ξηρού καρπούΚάσιους: Τα πέντε μυστικά οφέλη ενός πεντανόστιμου ξηρού καρπού

Η κατανάλωση των καρυδιών κάσιους είναι η ιδανική επιλογή για την υγεία σας για πέντε λόγους.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κάσιους είναι το πιο δημοφιλές καρύδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ μπορεί να γνωρίζετε ότι είναι νόστιμα, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι τις πολλές θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατανάλωση κάσιους στην υγεία σας. Τα κάσιους όχι μόνο είναι πλούσια σε πρωτεΐνες , φυτικές ίνες και υγιή λίπη , αλλά περιέχουν επίσης ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και μετάλλων που μπορούν να ωφελήσουν το σώμα σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

 

Εδώ είναι τα 5 μυστικά οφέλη των κάσιους:

 

Βοηθάει στην απώλεια κιλών

Πολλοί άνθρωποι λανθασμένα υποθέτουν ότι οι ξηροί καρποί δεν βοηθάνει στην απώλεια κιλών, καθώς είναι μια τροφή πλούσια σε θερμίδες, πλούσια σε λιπαρά. Αλλά στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά με ξηρούς καρπούς είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξηροί καρποί είναι απίστευτα χορταστικοί (χάρη σε ένα συνδυασμό πρωτεϊνών, φυτικών ινών και λιπών), προωθώντας έτσι την απώλεια βάρους.

Ενώ τα κάσιους έχουν εξαιρετικά πλούσια γεύση, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι στην πραγματικότητα έχουν λίγο λιγότερο λίπος και θερμίδες από πολλούς άλλους δημοφιλείς ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια. Μια μερίδα κάσιους περιέχει περίπου 137 θερμίδες κατά μέσο όρο, αλλά μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο Nutrients διαπίστωσε ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να απορροφήσει μόνο περίπου το 84% αυτών των θερμίδων – επειδή μέρος του λίπους που περιέχουν παραμένει σφραγισμένο μέσα στον ινώδη τοίχο του καρυδιού.

Διαβάστε Επίσης  Healthy συνταγές για πρωινό που σε γεμίζουν ενέργεια

 

Η αρτηριακή σου πίεση ίσως πέσει

Πάνω από 100 εκατ. ενήλικες στις ΗΠΑ – σχεδόν ο μισός ενήλικός πληθυσμός – έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με μία μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Current Developments in Nutrition, συνέδεσε την κατανάλωση κάσιους με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Επίσης συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων – ένα είδος λίπους στο αίμα που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, καρδιακής προσβολής και νοσημάτων της καρδιάς όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Θυμηθείτε, όμως, ότι κάποια κάσιους είναι γεμάτα στο αλάτι και το αλάτι συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση. Επομένως, προσέξτε αν τα κάσιους που θα καταναλώσετε περιέχουν πολύ αλάτι.

 

Κάσιους: Τα πέντε μυστικά οφέλη ενός πεντανόστιμου ξηρού καρπού

Η χοληστερόλη σου θα βελτιωθεί

Υπάρχουν δύο τύποι χοληστερόλης: η LDL, η οποία προκαλεί επιβλαβείς λιπώδεις συσσωρεύσεις στις αρτηρίες και η HDL, η οποία μπορεί πραγματικά να προστατεύσει την καρδιά σας μεταφέροντας τη LDL χοληστερόλη μακριά από τις αρτηρίες και προς το ήπαρ.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε η αναλογία σας να εμφανίζει χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης και υψηλότερα επίπεδα HDL. Και εκεί έρχονται τα κάσιους: Μια μελέτη του 2017 στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η ενσωμάτωση των κάσιους στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει την «κακή» LDL χοληστερόλη σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά μια μελέτη του 2018 στο Journal of Nutrition έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε κάσιους αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης HDL.

 

Θα βελτιώσει την υγεία της καρδιάς

Τα καρδιακά νοσήματα είναι η κορυφαία αιτία θανάτου στις ΗΠΑ – πάνω από το εγκεφαλικό, τις αναπνευστικές ασθένειες, τον διαβήτη, και το Αλτσχάιμερ μαζί. Σε μία ανασκόπηση του 2007 που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition βρέθηκε ότι ο κίνδυνος καρδιακής ασθένειας ήταν 37% μικρότεη για όσους έτρωγαν καρύδια 4 φορές την εβδομάδα. Τα κάσιους μάλιστα, ίσως σου προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο όφελος.

Διαβάστε Επίσης  Τι δεν πρέπει να τρώμε το βράδυ αν είμαστε σε δίαιτα

Σε μία μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition βρέθηκε ότι όταν τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 έτρωγαν 30 γραμμάρα ωμά, ανάλατα κάσιους καρύδια καθημερινά για 12 εβδομάδες, παρουσίασαν μείωση των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου. Επίσης, η αρτηριακή τους πίεση μειώθηκε και η HDL χοληστερόλη τους αυξήθηκε.

Ο πιθανός λόγος για τον οποίο τα κάσιους σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων είναι ότι είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων , τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης.

 

Θα έχετε καλύτερο έλεγχο σακχάρου στο αίμα.

Η προσθήκη των κάσιους στη διατροφή σας θα μπορούσε να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στο σάκχαρο στο αίμα σας, είτε έχετε διαβήτη είτε προδιαβήτη.

Σε μια μελέτη του 2019 στο International Journal of Endocrinology and Metabolism , τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που κατανάλωναν το 10% των ημερήσιων θερμίδων τους από κάσιους είχαν χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης από αυτά που δεν έτρωγαν κάσιους.

Θυμίζουμε ότι τα χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης βοηθούν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα . Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα κάσιους είναι τόσο υψηλά σε φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ανόδου του σακχάρου στο αίμα απελευθερώνοντας γλυκόζη πιο αργά και σταθερά στην κυκλοφορία του αίματος.

 

fumara.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *