«Βαρδιάνος στα Σπόρκα»: Έκανε πρεμιέρα στο ERTFLIX και έσπασε τα κοντέρ

«Βαρδιάνος στα Σπόρκα»: Έκανε πρεμιέρα στο ERTFLIX και έσπασε τα κοντέρ

Το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ μπαίνει για ακόμη μία χρονιά δυναμικά στη μάχη της τηλεθέασης καθώς φαίνεται πως έχει ήδη μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Χαμός έγινε με την πρεμιέρα που έκαναν στην ΕΡΤ, το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Βαρδιάνος στα σπόρκα», και της Βικτόρια Χίσλοπ «Καρτ Ποστάλ», με τον κόσμο να το απολαμβάνει και να απονείμει τα εύσημα για αυτά τα «διαμάντια» και την ποιότητα που (επιτέλους) υπάρχει στην τηλεόραση.

Η ιστορία εξελίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία της 50χρονης Σκεύως (Ρένια Λουιζίδου)

Βαρδιάνος στα σπόρκα | Επ01

Λαχτάρισε η Σκεύω η Γιαληνίτσα, που τη φωνάζουν και σαβουροκόφα, όταν είδε ένα καράβι αραγμένο στον Τσουγκριά, το νησάκι απέναντι. Σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι το καράβι στο οποίο έχει μπαρκάρει λοστρόμος ο γιος της, ο Σταύρος.

«Βαρδιάνος στα Σπόρκα»: Έκανε πρεμιέρα στο ERTFLIX και έσπασε τα κοντέρ

Έτρεξε αμέσως στην αγορά να μάθει. Η κωμόπολη είναι αναστατωμένη. Ο τελάλης ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της χολέρας και ο Τσουγκριάς έχει κηρυχτεί επιχολέριος. Τα πλοία που φτάνουν εκεί θεωρούνται σπόρκα. Μολυσμένα, δηλαδή, γιατί έρχονται από μέρη που μαστίζει η αρρώστια. Η αγωνία της Σκεύως μεγαλώνει.
Έχει έρθει εντολή από τη Νομαρχία, να δημιουργηθεί στον Τσουγκριά λοιμοκαθαρτήριο και να μπαίνουν τα πλοία σε καραντίνα. Ο μαστρο-Χερχέρης και ο καπετάν Κωνσταντής, παίρνουν μέρος στη δημοπρασία, ο πρώτος για τις κατασκευές και ο δεύτερος για την προμήθεια ξυλείας. Παράλληλα σχεδιάζουν να παντρέψουν την κόρη του Χερχέρη, τη Ρηνιώ, με τον γιο του Κωνσταντή. Η Ρηνιώ, όμως, είναι ερωτευμένη με τον Σταύρο και αντιδρά σε αυτή την ιδέα.
Και ενώ το ενδιαφέρον όλων είναι στη δημοπρασία, που γίνεται στην πλατεία, η Σκεύω παίρνει τα άσχημα μαντάτα. Το καράβι, στο οποίο είναι και ο γιος της, μπήκε σε καραντίνα και ο ίδιος έχει αρρωστήσει. Τότε, μια τρελή ιδέα έρχεται στο μυαλό της.

Διαβάστε Επίσης  Κάνε ότι κοιμάσαι επόμενα επεισόδια: 7, 8

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

video εδώ

Διασκευή διηγήματος/σενάριο: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα
Casting director: Χρύσα Ψωμαδέλλη
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Μανουσάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Κατσέλης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

Παίζουν: Ρένια Λουιζίδου (Σκεύω), Γιώργος Σαββίδης (Σταύρος), Τζένη Καζάκου (Ρηνιώ), Πέτρος Ξεκούκης (Στάθης Χερχέρης), Τάκης Βαμβακίδης (μπαρμπα-Νίκας), Μαρία Καβουκίδη (Βασιλική Χερχέρη), Παύλος Κουρτίδης (καπετάν Κωνσταντής), Κωνσταντίνος Χατζούδης (έμπορος Γιάννης), Λάμπρος Παπαγεωργίου (Βίλχελμ Βουνδ, ιατρός), Γιώργος Αμούτζας (Αλέξης), Κωνσταντίνα Τζώρτζη (Ζαχαρούλα, φουρνάρισσα), Γεωργία Σωτηριανάκου (Αγγέλα, κόρη της Σκεύως), Χρήστος Χαλβαντζάρας (Γιακουμής), Αλέξανδρος Μούκανος (Αναγνώστης), Γιώργος Χαλεπλής (Ρώνυμος), Παναγιώτης Κατσώλης (παπάς Νικόδημος), Βασίλης Γιακουμάρος (Αυγουστής, τελάλης), Σταμάτης Τζελέπης (Παρασκευάς), Νίκος Σαμουρίδης (Αργύρης), Φώτης Πετρίδης (καπετάν Σαράντος), Δημήτρης Κοτζιάς (δήμαρχος), Μανώλης Μαμαλάκης (γιος του Κωνσταντή), Παρή Τρίκα (Ανθή), Θοδωρής Προκοπίου (Γιάννης Μπρίκος), Μάμιλη Μπαλακλή (Γαρυφαλλιά), Χριστίνα Πάγκαλη (Μαρία Περπερού), Μαρία Παλαιολόγου (Λενιώ), Μελίνα Βαμβακά (Βγενιώ-Δάφνη), Νικόλας Λυγκούρης (11χρονο αγόρι) κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *