Μάσκα λεύκανσης του δέρματος με μαϊντανό

Μάσκα λεύκανσης του δέρματος με μαϊντανόΜάσκα λεύκανσης του δέρματος με μαϊντανό

Eπωφεληθείτε πραγματικά από τις ωφέλιμες ιδιότητες του μαϊντανού, με αυτή τη σπιτική μάσκα λεύκανσης για να απαλλάξετε με φυσικό τρόπο το πρόσωπό σας από κηλίδες και πανάδες.

Υλικά

1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αγνό μέλι
Προετοιμασία

Μουλιάζετε το μαϊντανό σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τον ψιλοκόβετε. Λιώνετε τον μαϊντανό σε ένα γουδί μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα.
Τοποθετείτε την πάστα του μαϊντανού σε ένα μικρό μπολ και προσθέτετε το χυμό λεμόνι και το μέλι. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια εφαρμόζετε το μείγμα στο πρόσωπό σας.
Καλό είναι να πλένετε το πρόσωπό σας πολύ καλά πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη μάσκα. Εφόσον την εφαρμόσετε, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που έχετε στοχεύσει και αφήστε τη στο πρόσωπό σας για 15 με 20 λεπτά.
Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς ή αίσθημα καύσου αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως όταν έχετε εξανθήματα. Θα διαρκέσει πιθανόν μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.
Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αυτήν τη μάσκα μόνο το βράδυ καθώς το κιτρικό οξύ που περιέχει ο χυμός του λεμονιού μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα σας, αν εκτεθείτε στον ήλιο.
Εφόσον περάσει το απαιτούμενο διάστημα, ξεπλένετε τη μάσκα με ζεστό νερό και εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα.
Σε περίπτωση ακμής, πανάδων ή δυσχρωμιών του δέρματος καλό είναι να εφαρμόζετε αυτήν τη μάσκα δυο φορές την εβδομάδα.
Όπως και με την προηγούμενη θεραπεία, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτήν τη μάσκα σε τακτική βάση για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διαβάστε Επίσης  Μία σκελίδα σκόρδο τη μέρα για τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *