Άγριες μέλισσες: «Μπάμπης, Προκόπης και Λάμπρος θα μαρτυρήσουν από το ξύλο»

Άγριες μέλισσες: «Μπάμπης, Προκόπης και Λάμπρος θα μαρτυρήσουν από το ξύλο»Άγριες μέλισσες: «Μπάμπης, Προκόπης και Λάμπρος θα μαρτυρήσουν από το ξύλο»

Ο Γιάννης Βασιλώττος έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό μέσα από το ρόλο του Μπάμπη στις «Άγριες μέλισσες».

Ο ηθοποιός που «κόλλησε» στο Διαφάνι, παραδέχτηκε πως αυτή η σειρά άλλαξε την καλλιτεχνική του πορεία και αποκάλυψε πως τη φετινή σεζόν θα περάσει… πολύ δύσκολα.

Τι θα κάνει ο Μπάμπης την περίοδο της χούντας;

Κατ’ αρχάς, ο Μπάμπης έχει την αντίδραση μέσα του, ως στοιχείο του χαρακτήρα του. Πάει κόντρα στο σύστημα, το αμφισβητεί, είναι επαναστάτης. Άρα, ο Μπάμπης είναι πολύ λογικό να μπει στην αντίσταση. Θα βοηθήσει τους συνανθρώπους του, όλους αυτούς που έχουν άλλες πολιτικές ιδέες και δεν ενστερνίζονται το φασισμό, τη λογοκρισία, τη χούντα, και θα τον πάρει και αυτόν η μπάλα, Θα βρεθεί λοιπόν στην εξορία, στη Λέρο, με τον Προκοπή και τον Λάμπρο.

Λέγεται ότι οι τρεις τους θα περάσουν πολύ άσχημα…

Μόνο άσχημα; Τα πέτρινα χρόνια. Θα μαρτυρήσουν από το ξύλο, την απομόνωση, τα καταναγκαστικά έργα, τις κακουχίες, το κρύο, την υγρασία. Μιλάμε για σκληρές συνθήκες σωματικής και ψυχικής εξόντωσης. Συστηματική βία. Και οι τρεις τους δεν ξέρουν αν θα αντικρίσουν ξανά τους δικούς τους ανθρώπους ή θα πεθάνουν στην εξορία. Ψυχολογικός πόλεμος. Δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Κοιμούνται στα κελιά και τους ξυπνούν για να τους δείρουν, να τους σπάσουν το ηθικό.

Διαβάστε Επίσης  Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος φιλάει την Ελισάβετ

Ο πατέρας του, ο Κυριάκος, τι θα κάνει; Η Ουρανία; το χωριό πώς θα τους βοηθήσει;

Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να τους φέρουν πίσω, να τους γλιτώσουν από τα βασανιστήρια. Ο πατέρας του θα σκεφτεί δυο χιλιάδες τρόπους για να σώσει το γιο του.

Το κεφάλαιο «Ασημίνα» έχει κλείσει για αυτόν;

Ο Μπάμπης, έχει συνεχώς την Ασημίνα στη σκέψη του. Στα πρώτα επεισόδια, πριν από την εξορία, θα δούμε ότι πλέον δεν την πολιορκεί, αλλά του αρκεί και μόνο που του χαμογελάει. Την αγαπάει την Ασημίνα και θέλει να είναι καλά και ευτυχισμένη και ας μην την έχει ερωτικά ο ίδιος. Ανιδιοτελής αγάπη, σπάνια

Μαύρη σελίδα η Επταετία για την Ελλάδα. Αλλά το αβγό του φιδιού του φασισμού πάντα μπορεί να σπάσει, έτσι δεν είναι;

Ναι, γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση. Ο φασισμός έχει ρίζες σε όλο τον κόσμο. Και όταν υπάρχει οικονομική στενότητα, αρχίζει και βγάζει το κεφαλάκι του με διάφορα πολιτικά μορφώματα, συντηρητικά ή ακραία εθνικιστικά. Για την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα κάθισα και διάβασα αρκετά, για να είμαι μέσα στο ρόλο μου, Υπάρχουν βιβλία, είδα ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε Επίσης  Η Μάγισσα: Νύχτα πάθους για Αντρέι και Θεοφανώ

Οι «Αγριες μέλισσες» άλλαξαν την καλλιτεχνική σου πορεία;

Σαφέστατα! Είναι το κομβικό σημείο της ζωής μου καλλιτεχνικά. Εγώ αγαπούσα το θέατρο και δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό η τηλεόραση ή η αναγνωρισιμότητα. Δεν έβλεπα τηλεόραση, ήμουν δραματική σχολή και θέατρο. Με φώναξαν από τις «Αγριες μέλισσες» για οντισιόν. Πέρασα από έξι οντισιόν, θυμάμαι. Δεν μου χαρίστηκε ο ρόλος του Μπάμπη, ήταν όμως η ευκαιρία μου και η μεγάλη μου τύχη. Πίστευα ότι η τηλεόραση δεν ήταν για μένα, αλλά οι συντελεστές της σειράς μου έδειξαν τι διαμάντια γίνονται όταν έχεις, καλό σενάριο, ταλαντούχο σκηνοθέτη και ένα εκπληκτικό καστ. Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν έχουν επιλεγεί όλοι μέσα από ακροάσεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τι ετοιμάζεις δισκογραφικά, μιας και αγαπάς τη μουσική;

Τραγούδια πάνω σε κείμενα του Σέξπιρ. Ένα δίσκο όπου θα ακούσετε πόσο ωραία κολλάει το να ερμηνεύουν ηθοποιοί κομμάτια με θεατρικό υπόβαθρο. Οι ηθοποιοί δεν μπορούμε να φτάσουμε φωνητικά τον Μητροπάνο ή την Αλεξίου. Αλλά έχουμε μια θεατρική χροιά στην ερμηνεία μας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *