Φασκόμηλο και μέλι για τις γρατσουνιές και τα κοψίματα

Φασκόμηλο και μέλι για τις γρατσουνιές και τα κοψίματαΦασκόμηλο και μέλι για τις γρατσουνιές και τα κοψίματα

Το παρασκεύασμα με φασκόμηλο και μέλι που θα μοιραστούμε εδώ είναι μια αντισηπτική θεραπεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις γρατσουνιές και τα κοψίματα.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για τις γρατσουνιές και τα κοψίματα, ανάλογα με το πόσο σοβαρά είναι. Πολλές φορές, η πληγή θεραπεύεται μόνη της εάν είναι επιφανειακή και το δέρμα διατηρείται καθαρό. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές φυσικές θεραπείες για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Ορισμένα φυσικά συστατικά, όπως το φασκόμηλο και το μέλι, έχουν αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από μολύνσεις. Επιπλέον, και τα δύο περιέχουν αντιοξειδωτικά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην επούλωση.

Ανακαλύψτε πώς να τα χρησιμοποιήσετε παρακάτω!

Φασκόμηλο και μέλι για τις γρατσουνιές και τα κοψίματα

Οι γρατσουνιές και τα κοψίματα συμβαίνουν όταν μία από τις περιοχές του δέρματος υποστεί βλάβη. Αυτά συχνά προκαλούν αιμορραγία, ερυθρότητα και πόνο. Μπορούν να μολυνθούν και να προκαλέσουν άλλα συμπτώματα όπως πύον και πρήξιμο. Ωστόσο, εάν αντιμετωπιστούν σωστά, η διαδικασία επούλωσης είναι γρήγορη και συνήθως δεν προκαλεί επιπλοκές.

Διαβάστε Επίσης  Μέλι και κανέλα σε σκόνη

Ευτυχώς, σήμερα, πολλές θεραπείας προστατεύουν το δέρμα όταν εμφανίζονται αυτές οι επιφανειακές πληγές. Ενώ πολλές επιλογές είναι φαρμακευτικές, ορισμένα φυσικά παρασκευάσματα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα.

Αυτή είναι η περίπτωση της θεραπείας με φασκόμηλο και μέλι που θα μοιραστούμε εδώ. Και τα δύο συστατικά είναι γνωστά για τις αντισηπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες. Αυτός ο συνδυασμός είναι η τέλεια εναλλακτική λύση για την απολύμανση του προσβεβλημένου δέρματος, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Βοηθά επίσης να καταπραϋνθεί ο ερεθισμός και να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο που εμφανίζεται γύρω από την πληγή.

Φασκόμηλο και μέλι για τις γρατσουνιές και τα κοψίματαΤα οφέλη του φασκόμηλου για τις γρατσουνιές και τα κοψίματα

Το φασκόμηλο είναι ένα από τα φαρμακευτικά φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία για τα κοψίματα και τις γρατσουνιές χάρη στις αντισηπτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Χρησιμοποιήθηκε στη φυσική ιατρική από την αρχαιότητα λόγω της ικανότητάς του να αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.

Όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης στις εκτεθειμένες περιοχές, αλλά βοηθά επίσης στην αναγέννηση των ιστών για βέλτιστη επούλωση.

Τα οφέλη του μελιού για τις γρατσουνιές και τα κοψίματα

Το βιολογικό μέλι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές θεραπείες για τα κοψίματα. Λόγω των αντιβιοτικών, αντιμυκητιακών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του, είναι μια εξαιρετική επιλογή για την πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων.

Διαβάστε Επίσης  Φλούδες λεμονιού: Τέλος οι πόνοι στις αρθρώσεις

Από την άλλη πλευρά, η χρήση του ωφελεί τοπικά την υγεία του δέρματος, καθώς ενυδατώνει και βοηθά στην αναγέννηση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη λόγω τραύματος. Στην πραγματικότητα, είναι καταπραϋντικό και ανακουφίζει από προβλήματα όπως κάψιμο, κνησμό και πόνο.

Φασκόμηλο και μέλι για τις γρατσουνιές και τα κοψίματαΠώς να φτιάξετε το φασκόμηλο και το μέλι

Λόγω των αντιβιοτικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, αυτή η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση μικρών τραυματισμών. Ενυδατώνει και θεραπεύει επίσης.
Αυτή η φυσική θεραπεία είναι πολύ εύκολη. Επίσης, τα συστατικά είναι άμεσα διαθέσιμα στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με βότανα. Το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε 100% βιολογικό μέλι, καθώς άλλες ποικιλίες δεν έχουν την ίδια θρεπτική ποιότητα και τις ιδιότητες.

Συστατικά

2 κουταλιές σκόνη αποξηραμένου φασκόμηλου (30 γρ.)
4 κουταλιές βιολογικό μέλι (60 γρ)
Τι θα χρειαστείτε

Ένα αποστειρωμένο βάζο
Ένα ξύλινο κουτάλι

Αφήστε μια απάντηση